15 greşeli pe care ar trebui să le eviţi atunci când îţi îngrijeşti părul
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 06.03.2017

Părul sănătos şi bine îngrijit joacă un rol important în crearea unui look unic şi atractiv. Iată 15 greşeli pe care ar trebui să le eviţi!

Descoperă ghidul celor mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când ai grijă de părul tău:

Alegerea şamponului greşit.
Alegerea şamponului este crucialî pentru îngrijirea părului. Pentru a evita consecinţele dăunătoare, asigură-te că foloseşti un şampon potrivit tipului tău de păr.

Spălarea părului prea des sau insuficient.
Frecvenţa recomandată depinde de factori individuali, cum ar fi tipul de păr sau calitatea apei pe care o utilizezi. Dacă părul tău tău este gras, atunci este recomandat să îţi speli părul o dată la fiecare 1-2 zile.


Aplicarea incorectă a şamponului.
Piaptănă-ţi părul înainte de spălare. Cantitatea şamponului depinde de lungimea părului, deci ai grijă să nu foloseşti prea mult. Pune şampon între palme şi freacă-le bine până obţii o spumă. Apoi aplică-l la rădăcină şi masează asigurându-te că atingi pielea cu vârful moale al degetelor, nu cu unghiile. Masează în continuare pe tot parcursul spălării.

Omiterea hidratării şi hrănirii părului.
Părul de deshidratează rapid, dar ai posibilitatea de a folosi balsame speciale sau măşti de păr pentru această problemă. Foloseşte balsam fie simultan cu şamponul, fie imediat după clătire. Modul corect de a-l aplica este să ungi toată lungimea firului de păr, evitând în acelaşi timp frecarea pe scalp. În ceea ce priveşte măştile de păr, se recomandă să fie folosite o dată pe săptămână.


Temperatura greşită a apei. Mulţi oameni folosesc apa excesiv de fierbinte atunci când se spală pe cap, iar asta e o greşeală gravă. Apa fierbinte activează glandele producătoare de sebum şi decolorează. În mod ideal, ar trebui să utilizezi apă caldă sau călduţă, acest lucru va ajuta la diluarea secreţiilor glandelor sebacee, îndepărtează murdăria şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Cel mai bine este să închei procedura prin tratarea părului cu un duş rece, un astfel de final va stimula circulaţia la rădăcina firului de păr şi îl va face neted şi lucios.


Uscarea părului cu un prosop. După ce ţi-ai spălat părul, şterge-l uţor de la rădăcină la vârf cu un prosop. Nu lega prosopul în jurul capului, acest lucru ar putea deteriora foliculii de păr. Dacă e necesar să te usuci rapid, foloseşte un tricou din bumbac în loc de prosop.

Pieptănatul des şi agresiv.
Pieptănarea excesivă poate face părul fragil, dar mai ales nu te pieptăna imediat după spălare. Aşteaptă ca firele umede să se usuce, apoi cu atenţie separă-le cu degetele. Numai după aceea poţi începe să foloseşti un pieptene, dar acesta trebuie să aibă dinţii largi. Se începe de la vârfuri şi se deplasează treptat spre rădăcini.


Folosirea frecventă a produselor de styling.
Uscătorul de păr sau placa de îndreptat pot deshidrata părul, făcându-l fragil şi uscat. În cazul în care nu poţi trăi fără aceste aparate, nu uita să aplici un spray de protecţie termică pe toată lungimea firului de păr înainte de a le folosi.

Utilizarea incorectă a uscătorului de păr.
Şterge părul ud cu un prosop, apoi fixează o duză plată pe uscător şi începe de la rădăcină spre vârfuri. Asigură-te că poziţia lui formează un unghi ascuţit cu firele de păr, o astfel de tehnică ajută la închiderea cuticulelor. La început, când părul este umed, este în regulă să te usuci la temperatură maximă, dar pe parcurs aceasta trebuie micşorată. Când cumperi un uscător, ai grijă ca acesta să aibă setări multiple de reglare a temperaturii. Procedura se încheie cu aer rece.

O dietă nesănătoasă. O dietă neechilibrată şi un program de alimentaţie nesănătoasă fac ca organismului să îi fie imposibil să refacă rezervele sale de vitamine şi minerale. Asigură-te să incluzi mereu alimente bogate în proteine de origine animală în mesele de zi cu zi. O altă componentă importantă este zincul, pentru a evita lipsa lui trebuie să consumi ouă, fructe de mare, gulie, terci, avocado sau prune. Nu uita nici de fier sau calciu, le găseşti în legume, peşte, carne de pasăre, ficat, grâu, hrişcă şi nuci.

Nu ai grijă de sănătatea ta.
În unele cazuri, deteriorarea rapidă a părului şi căderea lui pot fi semne ale unor boli grave. Acestea ar putea avea legătură cu tractul gastro-intestinal, probleme ale glandei tiroide, tulburări hormonale, stres şi diabet. Organisumul nostru funcţionează în aşa fel încât părul nostru este mereu pe ultimul loc atunci când vine vorba de primirea nutrienţilor. Prin urmare, problemele părului pot indica probleme cu alte organe, deci cel mai bine este să mergi la medic regulat.

Evitarea pălăriilor. O şapcă sau o pălărie poate oferi o bună protecţie solară. O căciulă poate ţine frigul departe. O caschetă specială pentru saună poate proteja părul de efectele nocive ale aburului. Atunci când alegi orice fel de astfel de accesoriu, asigură-te că este conmfortabil şi nu este strâns.

Nu cureţi pieptănele sau peria. Aceste accesorii de îngrijire a părului trebuie splălate cu apă caldă cel puţin o dată pe săptămână. De asemenea, nu uita să le înlocuieşti în mod regulat.

Neglijarea tăierii părului.
Este foarte important să te tunzi cel puţin o dată la fiecare două luni. Prin eliminarea vârfurilor despicate, poţi împiedica părul să se toace şi mai tare.

Dormi cu părul desfăcut. Dacă părul tău este d elungime medie sau lung, ar trebui să îl împleteşti înainte de culcare. Acest lucru îl va împiedica să se încurce şi să devină creţ.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro