O mana spala pe alta
In aceasta primavara se poarta manichiura frantuzeasca. Culorile de oja preferate pentru acest sezon sunt bejul, rozul pal si in general orice nuanta naturala, care se poate asorta cu usurinta la orice. Rodica Pauna, estetician la salonul Perfect Nails, iti da cateva sugestii despre cum se face o manichiura "ca la carte".
Este cea pe care o recomanda orice profesionist. Avantajul sau principal: tratarea unghiei si evitarea taierii cuticulelor. Procedeul nu este deloc complicat: mana se tine, timp de zece minute, intr-un bol in care este incalzita o crema speciala pentru unghii, care ajuta la indepartarea cuticulelor. Urmeaza masajul mainii si degresarea unghiilor (etapa foarte importanta pentru ca oja sa se mentina cat mai mult timp intacta). Apoi cuticulele se imping foarte bine inainte, cu ajutorul unui betisor special si al unui ulei/gel pentru cuticule - tehinca americana eficienta, care duce, in cateva luni la disparitia definitiva a acestora; se aplica un lac protector, cu vitamine si apoi doua straturi de oja. Pentru luciu si rezistenta nu trebuie neglijata folosirea unui top.
Adresata persoanelor care obisnuiesc sa isi taie cuticulele, este o tehnica mai putin recomandata de esteticieni. De ce? Taierea stimuleaza cresterea acestora, ajungand ca, pe termen lung, sa devina cu adevarat inestetice.
Mana se tine intr-un bol cu apa calda, apoi se impinge pielita si se curata cu un betisor special. Se taie pe lateral surplusul de cuticule crescute de-a lungul timpului.
In cazul in care forma unghiei tale este prea lata ori, dimpotriva, prea ingusta, nu este cazul sa iti faci probleme. Specialistii au solutii simple si in acest caz.
Unghia prea lata - pila poate face minuni; cu ajutorul ei, un ochi avizat poate ingusta unghia pentru ca ulterior sa ii dea forma dorita: patrata sau rotunjita.
Unghia prea ingusta - se pileste suprafata unghiei si se alege varianta formei patrate.
Unghia inconvoiata - se pileste suprafata acesteia suficient de mult incat sa reduca efectul de inconvoiere si suficient de putin pentru a nu afecta unghia, pentru ca apoi sa i se dea, in functie de preferinte, o forma usor rotunjita la colturi sau patrata.