Cum previi apariţia prematură a ridurilor
Frumuseţe · Feature / 14.07.2011

Vrei să scapi de cearcăne, ten tern şi linii fine, dar nu ai găsit nicio soluţie eficientă până acum? Află ce trebuie să conţină produsul pe care îl alegi pentru a avea un ten mereu proaspăt şi luminos!

Vrei să scapi de cearcăne, ten tern şi linii fine, dar nu ai găsit nicio soluţie eficientă până acum? Află ce trebuie să conţină produsul pe care îl alegi pentru a avea un ten mereu proaspăt şi luminos!

Cearcănele, tenul lipsit de strălucire şi ridurile fine pot fi prevenite eficient dacă utilizezi produse care au în compoziţia lor nişte substante esenţiale pentru sănătatea pielii, numite antioxidanţi(de exemplu polifenolipuri de citrice). Aceştia au rolul de a proteja pielea de acţiunea nocivă a factorilor externi precum poluarea, fumul de ţigară, razele ultraviolete care atacă agresiv moleculele aflate în celule şi favorizează îmbătrânirea cutanată.



Astfel, dacă vrei să ai grijă cu adevărat de pielea ta şi să previi apariţia prematură a ridurilor, caută produsele care:

1. Conţin antioxidanţi
2. Conţin Vitaminele C şi E
3. Sunt hipoalergenice
4. Nu conţin parabeni.

 

Cum să scapi de cearcane şi pungile suboculare?


Foloseşte un stick anti-oboseală pentru ochi care să-ţi revitalizeze conturul ochilor şi să îţi diminueze cearcănele şi pungile suboculare. Alege un produs cu o textură răcoritoare pentru a începe ziua plină de energie!

 

Ten tern, oboseală, linii fine?


Foloseşte creme pe bază de antioxidanţi pro-regenerativi care acţionează la toate nivelurile pielii şi protejează celulele stem. Vitamina C este de asemenea foarte eficientă, ea captează radicalii liberi şi întăreşte activitatea antioxidantilor.

Pe lângă o îngrijire adecvată tipului tău de piele şi urmarea unui regim alimentar bogat în hrană vie (legume, nuci, seminţe, fructe, frunze verzi crude şi nepreparate termic), reducerea consumului de alcool, renunţarea la fumat şi consumul redus de dulciuri/alimente procesate sunt la fel de importante pentru a avea o piele frumoasă. Vezi mai jos cum îţi afectează aceste obiceiuri pielea:

 
Limitează consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool poate bloca producţia de hormon antidiuretic, pielea devine deshidratată şi predispusă la riduri. De asemenea, alcoolul dilată vasele de sânge şi creşte circulaţia sângelui spre piele. În acest caz, pot apărea vinişoare subţiri la nivel pielii, "nasul roşu" asociat cu bautorii înrăiţi şi afecţiunea numită rozacee. Psoriazisul poate fi un alt efect secundar al consumului excesiv de alcool.
 
Renunţă la tutun! Fumul de ţigară conţine monoxid de carbon, cunoscut pentru faptul că afectează circulaţia periferică, micile capilare care furnizează sânge pielii. De asemenea, fumatul opreşte absorbţia vitaminei C, antioxidant necesar în producerea de colagen.

 
Redu consumul de dulciuri şi alimente procesate. Acestea cresc activitatea radicalilor liberi care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro