Tratamentul cu botox, "spaima" ridurilor

Cosmetica / De Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog, 03.11.2008

In cautarea tineretii fara batranete si a batranetii fara... riduri, femeile din ziua de azi se pot considera norocoase, avand la indemana o multitudine de variante...

In cautarea tineretii fara batranete si batranetii fara... riduri, femeile din ziua de azi se pot considera norocoase, avand la indemana o multitudine de variante. Cand diversele cutiute cu fel si fel de minunatii din dulapiorul din baie nu mai sunt suficiente, ne indreptam atentia catre metodele mai costisitoare, dar cu efecte vizibile in scurt timp. Una din cele mai neinvazive metode de a ameliora aspectul ridurilor este deja celebrul tratament botox. Crezi ca ar fi momentul si te-ai hotarat sa apelezi la el? Atunci hai sa vedem despre ce e vorba.


Injectiile cu botox contin o cantitate foarte mica din toxina purificata a bacteriei Clostridium botulinum, una din cele mai otravitoare substante naturale, dar care, in cantitati mici, nu este daunatoare.

Ridurile de expresie sunt rezultatul contracturii musculaturii delicate de sub piele, care se intampla indiferent de vointa noastra si cu atat mai intensa cu cat suntem niste persoane cu o mimica mai expresiva. Mecanismul de actiune al toxinei este simplu: paralizia musculaturii faciale vizate. Prin injectare, substanta este absorbita si provoaca paralizia musculara, determinand disparitia sau ameliorarea faldului cutanat (rid) provocat de contractia musculaturii.


Injectarea de botox nu necesita spitalizare sau anestezie. Se face cu ajutorul unui ac subtire, disconfotul fiind minim si de scurta durata. Se injecteaza aproximativ doua unitati de toxina in trei-cinci locuri, la o distanta de unu-doi centimetri. In cadrul unei singure sedinte se pot face mai multe injectii (acest lucru este stabilit de catre medicul specialist).

Toxina se distribuie, in general, pe o arie de 1,5 cm in jurul punctului intepat. Rezultatele sunt vizibile in 1-2 saptamani de la interventie.

  • vlad daniela, marţi, 07.04.2015 21:12
    botulino

    citesc comentarile si ma crucesc. cum naiba sa inpartiti fiola de botulina. voi nu stiti de ce vorbiti. mergeti la un doctor specializat in chirurgia plastica si o sa va faca un lucru bun. in Italia costa 200 de euro, dar sint tot timpul promoti si iti faci si cu 60 de euro. iar acele doamne care zic ca si-au facut botulina in frunte si nu puteau ride, sau nu aveau expresia fetei, vorbiti prosti. eu i,i fac de 5 ani si sint multumita. rid, am fata expresiva si sint superba. traeasca botulina si filarul ilauronico. nu mai vorbiti prosti fiindca nu toata lumea este proasta. la cele care siau facut si nu sa vazut efectul, nu va injectat botulina,

  • anca, marţi, 25.11.2014 14:54
    botox

    Pentru Bianca: si eu mi-am injectat acum acum 7 ani, botox in jurul ochilor, ca sa elimin ridurile de expresie, dar am regretat apoi fiindca nu mai puteam rade si nici macar zambi. A trecut efectul si am jurat ca nu am sa mai fac asa ceva, fiindca ma prefer cu riduri in jurul ochilor decat sa fiu lipsita de expresie. Imi injectez botox la ridurile dintre sprancene (fiindca nu vreau sa par incruntata), o data/an chiar daca efectul dispare mai repede, asta fiindca vreau sa mai las muschii sa lucreze si nu vreau sa se atrofieze. In rest, pentru zona din jurul ochilor folosesc ulei din vitamina E, pentru ca prefer sa pot zambi si rade. Asa ca ai grija de zona unde vrei sa iti injectezi botoxul. Mult succes.

  • liliana67, vineri, 31.10.2014 21:49
    riduri

    As dori sa stiu daca in Galati sant clinici care sa faca botox !

  • ramona, sâmbătă, 05.04.2014 17:32
    injectiile cu botox

    Buna ziua ,doresc sa impartasesc cu voi experienta mea in ceea ce priveste toxina botulinica sau injectiile cu botox.In primul rand sunt dezamagita de faptul ca medicul care mi-a facut aceste injectii nu mi-a explicat ce se intampla dupa si va va marturisesc ca nu imi place senzatia pe care o am e groaznic sa nu iti poti misca muschii fruntii simti ca te tine ceva e ingrozitor parca as fi de ceara nu imi place vreau sa redevin cum am fost !Ochii nu mai sunt atat de expresivi cum erau inainte..!Imi pare rau ca am ales sa folosesc botox am 32 de ani nu era necesar si mai ales ca nu ma simt bine deloc sper sa treaca cat mai repede aceste 4 luni cat tine efectul si sper sa imi recapat functiile muschilor exact asa cum era inainte caci altfel pornesc un razboi impotriva acestei metode nenorocite .

  • Tavi, sâmbătă, 08.12.2012 11:42
    Tratament cu Botox

    Ma num. Tavi si as vrea pt care are ofiola de botox si una de acid hyaluronic sa ne intalnim si sa o impartim.E scumpa si nu-mi permit una de unul singur.Sunt oltean si doresc sa gasesc pe cineva din zona.Tel.0762342830.

  • Tavi, sâmbătă, 08.12.2012 11:42
    Tratament cu Botox

    Ma num. Tavi si as vrea pt care are ofiola de botox si una de acid hyaluronic sa ne intalnim si sa o impartim.E scumpa si nu-mi permit una de unul singur.Sunt oltean si doresc sa gasesc pe cineva din zona.Tel.0762342830.

  • Tavi, sâmbătă, 08.12.2012 11:42
    Tratament cu Botox

    Ma num. Tavi si as vrea pt care are ofiola de botox si una de acid hyaluronic sa ne intalnim si sa o impartim.E scumpa si nu-mi permit una de unul singur.Sunt oltean si doresc sa gasesc pe cineva din zona.Tel.0762342830.

  • catalina, miercuri, 21.11.2012 10:01
    botex pt ridurile din jurul ochilor

    buna as dori sa stiu si eu cit costa o fiola de botex pt ridurile din jurul ochilor timp de un an sa numai am nevoie de o alta injectare si as dori sa stiu daca in judetul bacau exista o clinica specializata in acest domeniu multumesc

  • monica, luni, 08.10.2012 20:45
    botox...nu are efect

    buna, eu am incercat acum2 ani acid hialuronic in buze si la ridurile de langa gura si m-a tinut efectul nici o luna. acum, de 3 saptamani am incercat marirea usor a buzelor cu grasime proprie. dar, s-a absorbit complet.si putin botox ptr ridurile de langa gura, dar nu a avut efect deloc. deci, ce se intampla cu corpul meu? de ce nu are efect nici un produs? va rog, sfatuiti-ma ce sa incerc...

  • alinapapaciuc, joi, 23.08.2012 17:34
    botox

    incercati si aici: www.clinica-luxury.ro stiu ca au preturi foarte bune si se lucreaza cu substante certificate.

  • mia, marţi, 14.08.2012 23:53
    Dna Natalia Keiko d'ORoranti

    Si eu am facut pana cum 2 injectii cu botox pentru ridurile de pe frunte. Anul trecut, prima injectie mi-a sters frumos ridurile. Insa acum o luna am fost la Keiko d'ORobanti unde era o promotie botox 220 euro/frunte+ochi iar dr Natalia (Stegarescu, cred) mi-a facut o injectie cu botox "diluat" care nu si-a facut bineinteles, efectul. Deci evitati locul! Altfel, daca dr e onest si nu pus pe capatuiala, efectului botoxului este imbucurator.

  • Cristina, joi, 24.05.2012 02:27
    dr. Panturu Ileana

    Am trei luni de la injectarea cu acid hialuronic Amalian pentru corectarea ridurilor nasolabiale. Aveam riduri adanci nasolabiale. Tratamentul l-am facut la d-na dr.Panturu Ileana din Targu Mures. Sunt foarte multumita de rezultat, ridurile nu se mai vad si la 3 luni inca nu s-a diminuat deloc efectul. Va recomand, mai ales ca am beneficiat de un pret promotional de 180 euro/1ml.

  • mariana, vineri, 04.05.2012 11:38
    pret botox

    Am o problema de sanatate un spasm pe partea dreapta caut persoane pentru a imparte o fiola de Botox

  • cristea maria, duminică, 11.03.2012 18:48
    pret botox;frunte si ochi

    in concluzie,cat costa sa-ti rezolvi fruntea si ochi? aproximativ!!!!!!!!!!!!!

  • marius, joi, 12.01.2012 15:03
    botox

    de unde se poate lua o 1-2 fiole de botox .si care e pretul real...stie cineva?e vreo firma specializata care aduce asa ceva?

  • bianca, luni, 14.11.2011 18:38
    botox

    buna,sunt noua pe acest forum si sunt interesata de acest botox. am 27 in curand 28 ani si am riduri foarte accentuate in jurul ochilor mi_am facut o programare la o clinca sa ma injectez cu botox,dar nu stiu de ce m_am c/am speriat putin,poate e prea devreme..... va rog sa imi dati un sfat dak stiti mai multe despre... va multumesc

  • Octavian, duminică, 06.11.2011 21:44
    Tratament cu botox pentru ridurile de la ocki

    Ma num.Octavian si am nevoie de botox pt.eliminarea totala a ridurilor de la ochi.Dc cineva doreste sa impartim o fiola,contactati-ma sa mergem la oclinica mai ieftina ,sau cumparam produsul din farmacie si ne interesam cine ne-o injecteaza.Eu sunt din Craiova,iat tel. 0762342830.Astept cu drag.

  • Magda, sâmbătă, 22.10.2011 16:02
    Botox

    Vreau sa impart fiola de Botox dar cine o injecteaza?

  • caruntu ciprian, sâmbătă, 01.10.2011 20:28
    impart fiola cu botox. astept raspuns urgent

    impart fiola cu botox. astept raspuns urgent

  • Joanna, miercuri, 14.09.2011 12:54
    injectii cu acid hialuronic

    Buna, as dori sa impart o fiola de acid hialuronic pentru buze,eu doresc sa imi maresc buzele ramanand la un aspect natural. Injectia o fac la Clinica d-nul dr. Sergiu Axinte (as dori sa imi fac sapt aceasta). daca cineva e interesat va rog contactati-ma la tel:0756.460252.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro