Scrub pentru față: 5 idei din ingrediente naturale
Dacă nu te-au obișnuit femeile din familia ta cu leacurile băbești, nu e niciodată prea târziu să le deprinzi. Alimentele din orice gospădărie sunt ca o surpriză plăcută atunci când îți strângi recuzita pentru un ritual de înfrumusețare.
1. Cafea și miere pentru orice tip de ten
Obișnuiești să arunci zațul de la cafeaua de dimineață, fără să știi ce proprietăți minunate câștigă în calitate de produs cosmetic! Gata înmuiat în apă, deci nici prea dur, dar nici lipsit de efect, zațul elimină stratul superficial de impurități și pielea moartă, energizează pielea grație cofeinei și în combinație cu mierea, care este antiseptică, curăță eficient tenul.
2. Mălai și albuș pentru tenul cu tendință de îngrășare
Chit că folosești scrub-ul ăsta numai pe o parte a tenului (pe nas și frunte), merită să îl încerci măcar de două ori pe lună. Mălaiul absoarbe grăsimea de pe față, iar albușul este plin de proteine care hrănesc tenul, rezultatul fiind unul hrănitor, dar totodată purificator.
3. Zahăr brun și ulei de cocos dacă ai pielea sensibilă
Un scrub bogat, indicat pentru ten sensibil și delicat. Uleiul de cocos pătrunde în piele cu ușurință odată ce porii sunt pregătiți de particulele de zahăr brun.
4. Zahăr, miere și un strop de lămâie pentru tenul cu pori dilatați
Pentru un scrub energizant și astringent, indicat mai ales pentru pori dilatați, optează pentru combinația cu lămâie. Lămâia asigură și vitamina C într-un aport generos, albește pielea și are efect astringent. Zahărul este elementul dur, care prin masaj energizează pielea obosită, iar mierea completează cu proprietățile ei curative restul de nevoi ale tenului tău.
5. Tărâțe de ovăz cu miere și cu banană pisată pentru tenul matur
Ăsta sigur nu e un mic dejun?! Știm că te întrebi asta. Nu, este scrub blând, perfect pentru tenul care se înroșește imediat. Componentele își fac treaba pe rând: tărâțele elimină pielea moartă și suspensiile adunate la suprafața porilor, despre miere știm că este și antiseptică, și hrănitoare, iar banana stimulează producerea de colagen.
Bonus: Argilă și ulei de măsline dacă ai avut probleme cu tenul
Una din cele mai vechi rețete de exfoliant, care nu degeaba are un renume. Argila este antiseptică și cicatrizantă, așa că dacă ai avut recent acnee și vrei să grăbești procesul de restructurare a epidermei, folosește această mască după unul dintre scrub-uri. Uleiul de măsline va rezolva partea de hidratare și îmbogățire a pielii.