Remedii pentru unghii fragile
Inainte sa aplici oja, priveste-ti cu atentie unghiile. Arata impecabil sau sunt ingalbenite, moi si exfoliate? E adevarat ca un strat de oja le va ascunde perfect, dar asta va masca doar problema, nu o va si rezolva.
Inainte sa aplici oja, priveste-ti cu atentie unghiile. Arata impecabil sau sunt ingalbenite, moi si exfoliate? E adevarat ca un strat de oja le va ascunde perfect, dar asta va masca doar problema, nu o va si rezolva.Hai sa vedem care sunt principalele cauze care determina unghiile sa devina fragile:
-alimentatia nesanatoasa;
folosirea agresiva sau in exces a produselor pentru ingrijirea unghiilor;
folosirea unghiilor false/gelului/acrilului, deoarece toate presupun in primul rand pilirea unghiei tale naturale;
Vitamine care-ti fac unghiile frumoase
De obicei, atunci cand unghiile tale au o problema, principalul vinovat o reprezinta vitaminele si mineralele, sau mai exact, lipsa lor. Iata-le pe principalele raspunzatoare de sanatatea unghiilor tale si de unde le poti obtine:
- biotina (cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7, B8 sau H): se gaseste in cantitate mare in carnea proaspata, legumele si fructele crude (neprelucrate termic sau conservate), drojdia de bere, organele de vita, laptele, produsele lactate, galbenusul de ou, conopida, cerealele integrale, porumbul, melasa si nucile;
- fier: il poti asimila consumand carne rosie, verdeturi si morcovi;
- zinc: consuma oua, peste, fructe de mare;
- acizii omega 3: nu uita de semintele de in, nuci, alune si peste (alege somonul, macroul sau sardinele).
Mici secrete pentru sanatatea unghiilor
Pe langa modificarea alimentatiei, incearca sa respecti si cateva reguli simple care in scurt timp isi vor face simtite rezultatele:
- Un remediu naturist simplu consta in inmuierea mainilor in ulei caldut de masline timp de zece minute cateva zile la rand. Daca vrei sa transformi acest moment intr-un adevarat tratament spa pentru mainile tale, adauga in bolul cu ulei cateva picaturi de suc de lamaie si putina glicerina, iar la sfarsit maseaza-ti usor mainile.
- Un alt remediu aflat la indemana oricui este reprezentat de suplimentele alimentare concepute special pentru piele, par si unghii. Rezultatele ar trebui sa apara dupa o cura de o luna de zile, cu conditia sa fie respectata doza mentionata in prospect.
- Evita sa stai prea mult cu unghiile in apa. Cand speli vase sau ai de-a face cu apa sau alte substante care le-ar putea face rau foloseste manusi de menaj. Daca vei incerca, vei vedea ca nu este deloc atat de incomod pe cat pare. In plus, nici pielea si nici unghiile tale nu vor mai fi afectate de apa dura si produsele agresive folosite. Exceptie face apa de mare, care, prin continutul sau bogat in minerale, este o adevarata cura de sanatate pentru unghiile tale.
- Cand iti alegi dizolvantul de unghii, ai grija sa fie unul care sa nu contina acetona care usuca si deterioreaza unghiile. Ideal ar fi sa alegi un produs care sa contina si substante hranitoare pentru unghii, cum ar fi uleiuri vegetale, glicerina sau vitamina E.
- Cel putin o zi pe saptamana renunta la lacul de unghii colorat si foloseste un lac transparent sau lasa-le sa respire, fara oja. Lacurile usuca unghiile, facandu-le sa devina casante.
- Asigura-te ca ai la indemana pe noptiera un produs pentru ingrijirea unghiilor si cuticulelor. Este mai putin important daca este sub forma de crema sau ulei, ce conteaza este sa-l folosesti in fiecare noapte inainte de culcare, prin masaj usor. Chiar daca unghiile sunt acoperite cu lac, cuticulele vor beneficia din plin de acest rasfat zilnic, conferind manichiurii un aspect foarte ingrijit. In plus, niste cuticule sanatoase vor proteja radacina unghiei de traumatisme care pot modifica in timp aspectul unghiilor.