Poți folosi ulei pentru riduri adânci? 5 variante care te întineresc fără riscuri
De fiecare dată când te uiți în oglindă remarci ridurile și semnele accentuate de oboseală? Nu trebuie să crezi că numai produsele cu ingrediente riscante vor reda aspectul neted al tenului, ci îngrijirea naturală poate fi la fel de eficientă. Folosește cu încredere tipurile de ulei recomandate pentru riduri adânci și vei descoperi în fiecare dimineață o piele întinerită, mult mai netedă.
Când mergi la supermarket te întâmpină multe produse antirid dar nu ești sigură dacă vrei ca pielea ta să intre în contact cu un număr ridicat de compuși chimici? Ei bine, nu trebuie să faci un compromis și să accepți agravarea ridurilor, ci ai la dispoziție variante naturale de îngrijire. Dacă până acum nu te-ai gândit la ulei ca la un remediu pentru riduri adânci, este momentul să-ți modifici perspectiva. Uleiurile recomandate de savorylotus.com te vor ajuta să arăți mai tânără fără să folosești foarte multe produse.
Îngrijirea minimalistă pe bază de ulei are efecte vizibile prin refacerea echilibrului de hidratare al pielii, menținerea elasticității și prevenirea lăsării pielii.
Iată ce tipuri de ulei trebui să încerci pentru riduri adânci:
1. Uleiul de jojoba
Are proprietăți de vindecare și hidratare, fiind util pentru toate tipurile de ten. Compoziția uleiului de jojoba este foarte similară cu cea a sebumului pe care îl produce pielea, iar din acest motiv se va dizolva rapid și va asigura o hidratare profundă. Are o consistență ușoară și nu va lăsa pielea lipicioasă sau prea strălucitoare. De asemenea, are un efect antiinflamator puternic, fiind ideal pentru tenul afectat de acnee.
În cazul în care ai tenul gras și ai încercat foarte multe produse astringente fără succes nu trebuie să te temi să aplici uleiul de jojoba pe piele pentru că va regla producția de uleiuri de la suprafața pielii și va minimiza aspectul semnelor de îmbătrânire.
2. Uleiul de măceșe
Este alegerea potrivită dacă ai un ten care își pierde elasticitatea, iar ridurile sunt evidente. Regenerează pielea și o hrănește în profunzime. În plus, redă fermitatea pielii și crește elasticitatea. Are un conținut ridicat de acizi grași esențiali, care netezesc și catifelează pielea. Folosirea zilnică a uleiului de măceșe reduce tendința de înroșire, combate inflamațiile și diminuează semnele de acnee și petele pigmentare.
3. Uleiul de argan
Are un nivel ridicat de vitamina E și saponine, acționând rapid pentru creșterea conținutului de antioxidanți de la suprafața pielii și catifelarea tenului. Reduce liniile fine de deshidratare și ridurile adânci prin refacerea stratului hidrolipidic al pielii. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că face pielea mai fermă. Precis îți va plăcea să-l utilizezi pentru că nu lasă un film gras și se absoarbe rapid în piele.
4. Uleiul de avocado
Este o sursă excelentă de acizi grași de tip Omega-3 și vitaminele A, D și E. Hidratează pielea și neutralizează inflamațiile. De asemenea, are un conținut ridicat de sterolini, compuși care elimină petele pigmentare și acneea, prevenind agravarea eczemei.
5. Uleiul de tamanu
Ai probleme cu ridurile dar și cu acneea? Nu ai de ce să apelezi la produse care îți vor usca pielea pentru a scăpa de coșuri pentru că ridurile se vor agrava. Mai bine încearcă uleiul de tamanu. Este bogat în antioxidanți și acizi grași, având un un efect antibacterian foarte util. Este tratamentul ideal pentru pielea îmbătrânită, iritată, inflamată sau invadată de coșuri. Acționează eficient și împotriva cicatricilor sau petelor pigmentare. Vei face economii importante când îl utilizezi pentru că nu vei avea nevoie decât de 3-4 picături pentru toată fața.