Înlături corect masca de față?
Frumuseţe · Cosmetica / 15.02.2019

Fără îndoială că tenul poate beneficia dacă folosești masca de față cu ingredientele potrivite, dar modul în care o înlături la final poate afecta rezultatele obținute.

De fiecare dată când mergi să cumperi produse de îngrijire probabil că vezi foarte multe variante de măști și este ușor să te simți copleșită dacă apar peste tot. Odată ce ai ales formula pe care o preferi trebuie să dai atenție și tehnicii de utilizare dacă vrei să ai maximul de beneficii în urma folosirii acestui produs. Din moment ce îți rezervi timp special pentru acest gest de frumusețe este normal să vrei să arăți mult mai bine după aceea.

 
Pregătirea pentru masca de față

În primul rând trebuie să pregătești tenul pentru aplicarea măștii. Nu poți folosi produsul înainte să îndepărtezi complet machiajul, praful și alte impurități de la suprafața tenului. Orice reziduuri vor neutraliza acțiunea ingredientelor active din mască, așa că fii vigilentă când cureți tenul.

 
Masca pe bază de argilă

Are în general un efect deshidratant și este potrivită pentru tenul gras. La final este indicat să te clătești cu apă călduță până când elimini toate urmele de argilă, apoi să aplici o loțiune cu o textură ușoară.
Multe persoane cred că trebuie să aplice un strat gros de mască pe bază de argilă pentru a obține rezultate pozitive. Realitatea este că acest gest intensifică efectul de uscare a pielii pentru că va dura mai mult până când se usucă masca, iar intervalul suplimentar va deshidrata tenul în profunzime. Dacă observi că se desprinde parțial probabil că ai lăsat-o prea mult, iar masca a preluat toată hidratarea din piele. Nu trebuie să aplici decât un strat uniform, opac, pe piele.

 
Masca pe bază de cărbune

Acest tip de mască a devenit foarte popular în ultima vreme, dar majoritatea variantelor pot usca pielea, fiind utile în primul rând pentru persoanele cu tenul mixt sau gras.  O modalitate utilă de a detoxifia pielea și a micșora porii, în timp ce menții echilibrul de hidratare a pielii, este să alegi o mască pe bază de cărbune alb. Este recomandat să o înlături cu apă la temperatura camerei.
Măștile pe bază de cărbune sunt eficiente pentru eliminarea punctelor negre și a coșurilor și ar trebui să te concentrezi în primul rând pe zona T. Această porțiune a pielii are cea mai ridicată producție de sebum, iar coșurile sunt de obicei localizate în apropiere. La final, după ce te-ai clătit, tamponează fața cu un prosop moale și aplică un strat generos de cremă hidratantă.

 
Masca tip șervețel

O astfel de mască este o modalitate rapidă, fără reziduuri, de a hidrata pielea. Creează un strat de protecție pentru piele, iar ingredientele active pătrund în profunzime, fără să se evapore. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, iar după aceea întinde produsul rămas pe gât și decolteu.
Dacă nu te strânge deloc pielea după ce ai folosit o mască tip șervețel (sheet mask) nu este nevoie să folosești nici apă, nici cremă hidratantă după aceea. Poți alege un produs pe bază de acid hialuronic pentru a da un aspect luminos și a catifela pielea. Unele măști tip șervețel au însă ingrediente care pot deshidrata, așa că fii mereu atentă la felul în care se simte pielea ta.

 
Masca pe bază de metale

Conține argint sau aur, plus acid hialuronic sau polimeri, ceea ce face să se desprindă ușor la final. Este foarte important să verifici ingredientele acestor măști pentru că de obicei conțin o proporție ridicată de alcool și pot irita pielea sensibilă. Aplică serul tău preferat, apoi continuă cu masca, iar ingredientele vor ajunge mult mai în profunzime în momentul în care începe să se usuce decât dacă l-ai fi utilizat simplu.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro