Greșeli pe care le faci în rutina de îngrijire a genelor
Frumuseţe · Cosmetica / 27.04.2019

Există atât de multe modalități de a pune în evidență genele, încât ești convinsă că nu poți da greș în rutina de îngrijire a acestora.

Chiar dacă ești la zi cu toate aceste modalități, tot poți face câteva modificări în rutina de îngrijire a genelor pentru a te asigura că nu greșești. Există câteva greșeli comune pe care ar trebui să le eviți. Iată care sunt acestea!

Ce greșeli pe care le faci în rutina de îngrijire a genelor ar trebui să eviți?


1. Te culci fără să te demachiezi


Chiar dacă ești atentă și îți îndepărtezi fondul de ten și rujul înainte de culcare, este posibil să nu fii atât de sârguincioasă și când vine vorba despre îndepărtarea rimelului. S-ar putea să nu ții cont prea mult de acest lucru, dar genele tale pot avea de suferit. Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, o femeie de 50 de ani care nu și-a îndepărtat mascara corect timp de 25 de ani a dezvoltat eroziuni pe cornee și conjunctivă foliculară. Mascara se adunase atât de mult sub pleoape și devenise atât de solidă, încât ochii săi ar fi putut avea de suferit foarte mult dacă nu ar fi intervenit medicii.

Până și efectele secundare minore sunt neplăcute. Poți suferi de iritații oculare semnificative dacă rimelul ajunge în ochi în timpul somnului. Reziduurile din rimel pot duce și la înfundarea foliculilor mici de păr și a glandelor uleioase de pe pleoape. Când se înfundă, se formează bacterii și apare inflamația. Este mai bine să previi toate aceste probleme și să te demachiezi corect înainte de culcare.

2. Alegi extensii de gene prea mari


Dacă vrei să îți pui extensii, atunci vrei în mod evident să ai genele mai lungi și mai dese. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă. Ar trebui să nu îți pui extensii prea grele sau prea lungi pe genele naturale. Riscurile genelor prea lungi depășesc cu mult beneficiile acestora. Poți provoca leziuni permanente foliculilor sau genele naturale pot cădea prematur. Însă nu te speria, deoarece acest lucru nu înseamnă că ar trebui să te ferești complet de extensii. Interesează-te și documentează-te pe acest subiect, după care caută un specialist care te poate ajuta să eviți orice fel de leziune cauzată genelor tale naturale.

3. Folosești rimel expirat


Acum cât timp ai desigilat rimelul pe care îl folosești? Dacă a fost într-un alt sezon sau, mai rău, nu îți poți aduce aminte de când îl ai, aruncă-l! Mascara are cea mai scurtă durată de viață dintre toate produsele de înfrumusețare și ar trebui să fie aruncată la două-trei luni de la deschidere. În funcție de marcă, rimelul poate fi destul de scump, lucru care face mai dificilă aruncarea acestuia înainte de a se termina. Cu toate acestea, există riscuri pentru sănătate dacă utilizezi rimelul după data sa de expirare. Folosești rimelul în apropierea ochilor, este lichid și tinde să dezvolte mai multe bacterii. Introduci periuța de două ori în tub de fiecare dată. Toată acestea cresc riscul de apariție a infecțiilor la ochi. Dacă păstrezi același rimel pentru mai mult de două-trei luni, nu faci decât să introduci mai multe bacterii în ochii tăi.

4. Te freci la ochi


Dacă te freci la ochi când te trezești, faci un deserviciu atât ochilor, cât și genelor tale. Genele sunt relativ la fel ca mustățile animalelor. Te ajută să simți dacă ceva este prea aproape. Genele previn și contactul ochilor cu praful. Dacă te freci la ochi, strici munca genelor. În plus, dacă suferi de alergii, ai putea să te expui direct la ceea ce ești alergică. Iar polenul ar putea ajunge direct în ochii tăi. Evită acest obicei nesănătos!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro