Frumusete cu ingrediente naturale
Frumuseţe · Cosmetica / 31.08.2009

Cu greu ne putem desparti de produsele cosmetice si de ingrijire din comert. Sunt usor de folosit, parfumate si au termene de valabiliate suficient de mari incat sa nu iti faci griji ca expira inainte de a le consuma.

Cu greu ne putem desparti de produsele cosmetice si de ingrijire din comert. Sunt usor de folosit, parfumate si au termene de valabiliate suficient de mari incat sa nu iti faci griji ca expira inainte de a le consuma.

Dar, pe langa toate acestea, exista si dezavantaje evidente. Principalul este folosirea colorantilor, conservantilor si a altor substante chimice sintetice care ne afecteaza sanatatea. De aceea, cel putin din cand in cand, apeleaza la produsele naturale pe care le gasesti in bucataria ta.


Avocado


Bogat in vitamine si enzime, avocado are capacitatea de a hrani organismul din interior, dar si din exterior. Avocado a devenit o prezenta constanta pe pietele din intreaga lume, in special pentru beneficiile sale asupra sanatatii. Poate fi numit chiar un "aliment-medicament". Este un fruct "gras", bogat in uleiuri, motiv pentru care este si deosebit de satios. Continutul ridicat de acizi grasi omega 3, responsabili pentru scaderea colesterolului negativ din sange, dar si pentru stimularea sistemului cerebral, determina tot mai multe persoane sa includa avocadoul in dieta lor.


Fiind bogat in uleiuri, asa cum spuneam, pulpa de avocado functioneaza asemenea unui balsam, atat pentru piele, cat si pentru par. Fructele de avocado ajung crude in magazine, dar daca le lasi cateva zile la temperatura camerei, pana ce se inmoaie, vor fi numai bune pentru a fi consumate sau folosite in tratamentele de infrumusetare.

Cand fructul de avocado s-a copt, este suficient de moale pentru a fi pisat. Amesteca pasta rezultata dintr-un avocado cu doua linguri cu ulei de masline pentru a obtine o lotiune de corp hidratanta, ideala pentru pielea uscata. Aplica pe piele si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Amestecul se foloseste proaspat si nu poate fi pastrat mai mutl de o zi la frigider.


Aloe Vera


Aloe Vera este cunoscuta pentru proprietatile sale hidratante, antiseptice si vitaminizante. Este folosita de mii de ani pentru infrumusetare, dar si ca remediu in diverse afectiuni.

Din fericire, aloe este prezenta in numeroase locuinte, fiind in acelasi timp planta medicinala si decorativa. Creste si se regenereaza foarte repede, deci poti rupe din cand in cand cate o frunza, fara ca viata plantei sa fie in pericol.

Gelul de aloe poate fi folosit ca o crema hidratanta, dar si ca o solutie pentru curatat tenul. Amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie, gelul de aloe se transforma intr-o lotiune tonica potrivita pentru orice tip de ten, dar mai ales celor care vor sa estompeze pistruii sau petele pigmentare.


Efectele sale antibacteriene sunt ideale in cazul celor cu ten acneic sau in cazul tenurilor sensibile. Previne inmultirea bacteriilor, fara a afecta stratul lipidic protector al pielii, asa cum se intampla in cazul folosirii unor produse de curatare din comert.  

Otetul de mere


Otetul de mere face parte din lista ingredientelor de nelipsit din bucatarie. Otetul poate fi folosit ca un tonic pentru pielea obosita si uscata. Amesteca o parte de otet de mere cu patru parti de apa minerala. Aplica pe fata cu o discheta demachianta, imediat dupa demachiere. Un tonic pentru intreg corpul obtii prin adaugarea unei cani cu otet in apa de baie, potrivit skin-nail-care.suite101.com.

Banane


Bananele sunt bogate in potasiu, fiind un emolient excelent pentru piele, aflam de pe site-ul associatedcontent.com. Consistenta lor cremoasa este perfecta pentru a obtine o pasta usor de aplicat pe fata si corp. Pasta din banane poate fi folosita si ca balsam de par, oferindu-i hidratarea necesara parului uscat.

Amestecata cu ulei de susan, pasta de banane se transforma intr-o masca hranitoare pentru par. Aplica pe parul uscat, infasoara-l cu o folie de plastic si lasa sa actioneze cel putin o jumatate de ora. Foloseste apoi un sampon pentru copii pentru a-ti curata parul.

In combinatie cu taratele de grau sau cu fulgii de ovaz, pasta de banane poate fi un exfoliant natural efcient. Maseaza energic pe piele, apoi clateste-te. Daca folosesti malaiul in locul taratelor, masajul ar trebui sa fie mai delicat pentru ca acesta este mai agresiv. Adauga si putina miere pentru o hidratare intensa.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro