Frumuseţe: 7 tipuri de cosmetice pe care nu merită să arunci banii
Obișnuiești să cheltuiești sume mari pe produse care sfârșesc prin a aduna praful pe un raft din baie sau rămân închise pentru totdeauna în dulăpior?
Conform unui studiu realizat de o companie de produse cosmetice din Franta, femeile cheltuiesc aproape 100 de euro pe an pe produse cosmetice pe care mai apoi nu le folosesc nici măcar o dată. Rezistă tentației de a da bani pe cosmetice inutile! Iată pe ce produse nu merită să dai banii.1. Cremele anticelulitice
Frumos ambalate și cu mesaje încurajatoare, cremele anticelulitice și-au găsit rapid admiratoare în rândul femeilor care vor să aibă o piele perfectă, dar de fapt nu sunt chiar atât de eficiente pe cât crezi. În cel mai bun caz, ele îmbunătățesc ușor aspectul celulitei, dar nicidecum nu te scapă de ea. Așadar, cremele anticelitice nu merită să dai banii pe ele. S-ar putea să obții rezultate mult mai bune cu banalul zaț de cafea.
2. Exfoliantul pentru buze
În sezonul rece, este bine să-ți exfoliezi buzele măcar o dată pe săptămână, deoarece vântul, umezeala și frigul le fac să crape. Sunt multe exfoliante pentru buze în comerț, dar nu merită să dai banii pe aceste produse, când ai la îndemână zahăr tos și puțină miere.
3. Sprayurile parfumate pentru corp
Sprayurile parfumate pentru corp sunt bani aruncați pe fereastră. Ele miros bine doar câteva minute, după care efectul lor parfumat dispare. Mai bine investești într-un parfum de calitate, decât să dai bani constant pe sprayuri inutile.
4. Serurile pentru vârfurile despicate
Singura soluție în cazul vârfurilor despicate este foarfecele, în niciun caz serurile care promit să ți le repare. Vârfurile despicate nu mai pot fi refăcute, așa că nu mai da bani degeaba pe ele, ci mergi la un salon, pentru un nou hairstyle.
5.Cremele pentru ochi
Este adevărat că pielea din jurul ochilor este mai sensibilă, însă cremele destinate pentru această zonă a feței nu dau rezultate extraordinare și nu merită să investești banii într-un astfel de produs. De fapt, cel mai probabil îl vei folosi de 2-3 ori, după care îl vei uita în trusa de cosmetice și vei arunca tubul aproape plin.
6.Măștile faciale din comerț
Dacă intri într-un magazin cu produse cosmetice, găsești zeci de tipuri de măști faciale: măști pentru ten acneic, pentru ten uscat, pentru ten mix, pentru pete, pentru ten îmbătrânit, pentru ten obosit și lista poate continua mult și bine. Dacă te uiți la lista de ingrediente, foarte multe dintre aceste măști conțin substanțe chimice, dar îți fură ochii cu câte un extract natural miraculos.
În loc să dai bani pe măști faciale cu caviar, mai bine îți faci propriile măști, pe bază de legume, fructe și uleiuri vegetale. Sunt mult mai benefice pentru ten și nici nu costă prea mult.
7.Sprayul pentru fixarea machiajului
Dacă investești în produse de machiaj de calitate, nu ai niciun motiv să folosești sprayul pentru fixarea makeupului. Pe lângă cantitatea mică de extracte naturale (ceai verde sau castravete), un astfel de spray conține substanțe precum Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben sau Isobutylparaben. Sprayul pentru fixarea machiajului poate fi folosit cel mult la ocaziile speciale, nu zi de zi. În aceste condiții, nu merită să dai banii pe el.