Frumuseţe. 4 tratamente cosmetice recomandate pe timp de iarnă
Frumuseţe · Cosmetica / 06.01.2015

Razele ultraviolete reprezintă o ameninţare pentru frumuseţea pielii tale, iar pe timpul iernii, când nivelul acestora este mai scăzut, ai ocazia să pui în aplicare unele tratamente cosmetice care pe timpul verii ar putea fi deosebit de nocive.

Iată care sunt acestea:

Tratament pentru uniformizarea culorii pielii

Petele cauzate de expunerea excesivă la soare, cele provocate de fluctuaţiile hormonale, cicatricele şi pistruii pot fi estompate cu ajutorul unor creme depigmentante, care au rolul de a limita producţia de melanină, pigmentul natural al pielii. Pe durata unor astfel de tratamente este contraindicată expunerea la soare, motiv pentru care iarna este sezonul ideal pentru această procedură. Dar chiar dacă afară nu este soare, razele ultraviolete sunt permanent prezente, deşi într-o cantitate mai mică. De aceea este necesar să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară când urmezi un tratament pentru depigmentare.

Tatuarea sprâncenelor

Noile metode de tatuare a sprâncenelor sunt cu adevărat revoluţionare, rezultatul fiind acum foarte natural. Spre deosebire de tehnica veche de tatuare completă, care avea ca rezultat două linii de culoare intensă, cu un aspect ciudat, în prezent tatuarea se realizează "fir cu fir", oferind impresia de sprâncene naturale. Dar orice tatuaj are drept contraidicaţie expunerea la soare, motiv pentru care este recomandat să-ţi tatuezi pe sprâncenele pe timpul iernii.

Îndepărtarea aluniţelor

Ai o aluniţă pe faţă sau într-o altă zonă expusă pe care ai vreo să o îndepărtezi? Tratamentele cu laser sunt soluţia pentru această problemă. Aluniţele sunt îndepărtate prin cauterizare de către medicii dermatologi, dar pentru a evita formarea cicatricelor, este absolut necesar să recurgi la acest tratament pe timpul iernii. Tot razele ultraviolete sunt responsabile pentru accentuarea semnului rămas după înlăturarea aluniţei, iar această perioadă a anului va reduce semnificativ riscurile.

Peelingul chimic

Această procedură cosmetică are rolul de a îndepărta stratul superior de celule de la nivelul tenului, estompând petele, cicatricele, ridurile fine sau unele forme de acnee. În primele zile după peeling, în special cel profund, pielea rămâne sensibilă şi vulnerabilă. Este total interzisă expunerea la soare şi se recomandă aplicarea pe timpul zilei a unei creme cu factor de protecţie solară 50.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro