Demachiere cu ulei. Cum să elimini corect machiajul
Frumuseţe · Cosmetica / De Georgiana Dorobanțu, 04.06.2020

Poate că nu ți se pare o idee bună să-ți cureți tenul cu ulei, însă este una dintre cele mai bune modalități de a îndepărta produsele de machiaj, chiar și pe cele rezistente la apă. Află de ce ar trebui să încerci metoda de demachiere cu ulei.

Ingredientele naturale și în special uleiurile au devenit foarte importante în ritualurile noastre de îngrijire a pielii și părului. Uleiurile naturale, fie că sunt de cocos, măsline, argan, jojoba, migdale sau oricare alt tip, conțin numeroase substanțe benefice pentru piele, de la vitamine, minerale și până la antioxidanți. Oferă numeroase beneficii, fără să includă acele ingrediente nocive pe care le conțin cosmeticele din comerț, așa cum sunt conservanții și parfumurile iritante.

De ce să încerci metoda de demachiere cu ulei


Uleiul are capacitatea de a dizolva excesul de sebum de la nivelul pielii, dar și produsele de machiaj, toate acestea fără să afecteze stratul hidrolipidic al pielii, care are un rol protector. Spălarea tenului cu o loțiune pe bază de săpun îndepărtează acest strat protector, rezultatul fiind o piele uscată și deshidratat, predispusă la apariția ridurilor. De asemenea, uleiurile naturale nu afectează microbiomul pielii, care este deosebit de important pentru o piele sănătoasă.
 

Citește și: Singurele 3 ingrediente cosmetice de care tenul tău are cu adevărat nevoie 

 
Demachierea cu ulei este benefică în special pentru tenul uscat, care are constant de nevoie de un plus de hidratare. După ce încearcă demachierea cu ulei, numeroase femei descoperă că tenul lor este mai curat, mai suplu și mai luminos.

Demachiere cu ulei: cum să procedezi


Dacă porți mult machiaj, începe prin a îndepărta cea mai mare parte a fardurilor. Pe o dischetă demachiantă umezită cu apă, pune câteva picături de ulei și șterge delicat tenul, ochii și buzele.

Pasul 1
Clătește-ți fața cu apă călduță și tamponează cu un prosop. Pune în palmă câteva picături de ulei, masează palmele și aplică uleiul pe față și gât.

Pasul 2
Masează delicat tenul pentru a permite uleiului să dizolve produsele de machiaj. Nu freca cu putere și ai grijă să nu aplici presiune prea mare în jurul ochilor.

Pasul 3
Curăță cu un prosop înmuiat în apă caldă. Acest pas este esențial pentru a elimina în profunzime machiajul și impuritățile. Udă un prosop curat cu apă caldă. Stoarce-l bine și aplică-l imediat pe față și lasă-l câteva secunde. Șterge apoi fața cu prosopul pentru a îndepărta complet urmele de ulei. Șterge cu grijă, fără să apeși cu putere. Nu doar că vei îndepărta complet impuritățile, dar în același timp vei exfolia delicat pielea.

Ce tipuri de uleiuri să folosești pentru demachiere cu ulei


Există numeroase tipuri de uleiuri naturale din care poți alege pentru o demachiere cu ulei. Cele mai accesibile variante sunt uleiul de măsline și uleiul de cocos pe care probabil le ai deja în casă. Alte opțiuni excelente sunt uleiul de jojoba, uleiul din sâmburi de struguri, uleiul de migdale sau de avocado.

Este important de reținut că orice tip de ulei alegi, acesta trebuie să fie 100% natural, presat la rece. O combinație de uleiuri ideală pentru demachiere poate fi obținută din ulei de măsline și ulei de ricin, potrivit esteticienei Britta Plug, specialistă în cosmetică holistică, citată de mindbodygreen.com. Iată care sunt proporțiile:

Pentru ten normal
1:1 - o parte de ulei de măsline extravirgin la o parte de ulei de ricin.

Pentru ten gras 
3:1 - trei părți de ulei de ricin la o parte de ulei de măsline extravirgin.

Pentru ten uscat
1:3 - o parte de ulei de ricin la trei părți de ulei de măsline extravirgin.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro