De ce ar trebui să foloseşti mierea pentru îngrijirea părului. 8 beneficii
Mierea este un ingredient folosit de mii de ani în tratamentele de înfrumuseţare.
Are numeroase beneficii atât pentru piele, cât şi pentru păr, fiind unul dintre remediile naturale care fac adevărate minuni pentru frumuseţe şi sănătate.Iată ce beneficii are mierea pentru păr şi cum să o foloseşti:
Îţi hidratează părul
Mierea este un humectant natural, ceea ce înseamnă că blochează umiditatea la nivelul pielii şi părului. În acest fel, părul este mai elastic şi mai rezistent. Dacă este elastic, părul este mai puţin predispus să se rupă şi poate creşte mai mult timp, fără să se degradeze. De asemenea, un păr hidratat este mult mai strălucitor şi mătăsos.
Fortifică foliculii de păr
Mierea are şi un efect de fortifiere a foliculilor de păr. Iar rădăcinile rezistente au un risc mai mic de atrofiere, fapt care previne căderea firelor de păr. Părul tău va fi mai des şi va creşte mai repede, ceea te va ajuta să obţii lungimea pe care o doreşti.
Deschide culoarea părului
Mierea conţine o enzimă numită glucozoxidază. Atunci când laşi miere pe păr mai mult timp, această enzimă eliberează treptat peroxid de hidrogen, care decolorează în mod natural părul. Pentru a obţine o mască pentru decolorarea părului, amestecă trei linguri cu miere cu două linguri cu apă şi aplică pe părul umed. Lasă să acţioneze timp de o oră, apoi clăteşte-te.
Este bogată în antioxidanţi
Mierea conţine numeroşi antioxidanţi benefici. Aceştia previn degradarea părului şi au în acelaşi timp un efect benefic asupra scalpului. Antioxidanţii previn degradarea celulară la nivelul pielii şi foliculilor, rezultatul fiind un păr mai sănătos şi mai rezistent. Căderea părului este în acest fel prevenită.
Redă strălucirea părului
Amestecă două linguri cu miere cu două căni cu apă caldă. Clăteşte-ţi părul cu acest amestec după şamponare, lasă să acţioneze timp de câteva minute, apoi clăteşte-te. Acest tratament îi va reda strălucirea părului, care pot fi diminuată de expunerea la soare sau folosirea excesivă a aparatelor pentru coafat cu temperatură ridicată.
Are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice
Ştiai că mierea are efect antibacterian? Previne în acest fel apariţia infecţiilor la nivelul scalpului şi reduce unele afecţiuni precum eczeme, mătreaţă sau psoriazis. De asemenea, menţine sub control dezvoltarea bacteriilor care se află în mod normal la suprafaţa scalpului şi previne apariţia mâncărimilor cauzate de acestea.
Elimină impurităţile
Un alt efect benefic al mierii este acela de a reduce impurităţile de la nivelul scalpului şi foliculilor de păr. Iar acest lucru este foarte important, pentru că acumularea de impurităţi blochează porii şi sufocă foliculii de păr, efectul fiind căderea firelor cu rădăcina afectată.
Stimulează creşterea părului
Mierea are şi un efect de stimulare a creşterii părului. Revitalizează foliculii care sunt în stare latentă, stimulează creşterea unor fire noi şi te ajută astfel să ai un păr mai des şi mai sănătos. Include mierea în măştile tale de îngrijire sau foloseşte-o pentru a-ţi clăti părul, sub forma unei soluţii obţinute din două linguri cu miere dizolvate în două căni cu apă caldă.