Dacă nu știi motivul pentru care îți cade părul, nu știi ce tratament să alegi
Când vorbim despre căderea părului, atenția noastră se duce mai degrabă către bărbați, deși nici femeile nu sunt ferite de această problemă. Sigur, cauzele pot fi diferite atât pentru bărbați, cât și pentru femei, însă, până la urmă, rezultatul este același: lipsa părului.
Plecând de la premiza aceasta, putem spune că nu poți aborda tratamentul corect, dacă nu cunoști motivele care duc la apariția căderii părului.
Așadar, iată care sunt cele mai frecvente motive pentru căderea părului:
1. Stresul
Există studii care arată că stresul duce la căderea părului, atât la bărbați, cât și la femei. De cele mai multe ori, alopecia începe să-și facă simțită prezența semnificativ după încheierea evenimentelor negative. După oricare perioadă stresantă, părul se oprește pur și simplu din creștere și intră într-o fază de “odihnă”.
Cum stresul este dificil de ținut sub control, singurul lucru pe care îl poți face este să acorzi atenție părului tău. Sigur că în astfel de momente nu-ți arde să te gândești la podoaba ta capilară, însă până la urmă, dacă ții cont că fiecare dintre noi ne dorim să uităm cât mai repede evenimentele nefericite, atunci cu siguranță nu vrei să vezi efectele negative asupra părului tău.
2. Căderea părului după naștere
Multe femei se tem de pierderea părului imediat după naștere! Ce se întâmplă, de fapt? Studiile arată că în timpul sarcinii, nivelul crescut de estrogen prelungește stadiul de creștere a părului (deci cade mai puțin păr), iar după naștere, când nivelul hormonal scade, ciclul de reînnoire a părului revine la normal.
3. Părul cade mai mult toamna
Ai observat că îți cad mai multe fire imediat cum își face simțită prezența toamna? Părul trece prin diferite în fiecare sezon, însă la sfârșitul lunii iulie, părul încetează să mai crească. Astfel, la început de toamnă, firele de păr încep să cadă pentru a face loc noilor fire de păr.
Acesta este unul dintre motivele pentru care cade mai mult păr toamna, însă în aceeași măsură contribuie și deficiența de fier, dietele dezechilibrate sau stresul.
4. Alopecia ereditară
Afectează atât bărbații, cât și femeile și este atât de comună încât multe persoane o asociază cu primele semne de îmbătrânire. Ceea ce nu știu mulți, însă, este faptul că felul în care o persoană își îngrijește părul influențează dezvoltarea alopeciei.
Dacă ai șanse mari de a moșteni o alopecie, adoptă o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale și urmează tratamente corespunzătoare.
5. Căderea părului la menopauză
Se vorbește atât de puțin despre această cauză, însă studiile arată că modificările hormonale duc la căderea părului. Cum perioada menopauzei nu este una temporară, ai nevoie să începi să-ți schimbi stilul de viață, alimentația, felul cum îți periezi părul și produsele cosmetice.
Indiferent în care dintre aceste motive te regăsești, îți recomandăm să încerci tratamentulîmpotriva căderii părului Aminexil Clinical 5 pe care îl găsești aici.