Cum să-ți faci apă de orez, tratamentul natural care îți repară părul
Frumuseţe · Cosmetica / 07.04.2021

Tratamentele naturale pentru păr pe care le putem face acasă sunt de obicei ieftine și ușor de folosit, de aceea apelăm la ele atunci când simțim că părul are nevoie de un plus de îngrijire.

Un remediu foarte eficient pentru repararea părului uscat și deteriorat este apa de orez, care este folosită de sute de ani de femeile din Asia, în special de cele din Japonia.

Pentru a-ți face apă de orez ai nevoie de doar două ingrediente: apă și orez. Beneficiile pentru păr ale apei de orez sunt uimitoare, având capacitatea de a repara părul degradat și de a-i reda strălucirea.

De ce să folosești apă de orez pentru păr


Orezul este una dintre cerealele de bază în alimentația oamenilor de mii de ani. Conține folat, un tip de vitamina B, minerale precum zinc și mangneziu, și este o sursă de nutrienți esențiali. Apa de orez este bogată în amidon, o substanță care acoperă firul de păr cu un strat protector și acționează ca o proteină, ajutând la repararea părului uscat și deteriorat. 


Citește și: 7 obiceiuri de zi cu zi care îți deteriorează părul


Cum să folosești apa de orez pentru păr


Pentru că apa de orez acționează ca un tratament cu proteine pentru păr, ar trebui să o folosești la fel de des cum folosești măștile și produsele cu proteine pentru îngrijirea părului. Părul vopsit, îndreptat permanent, coafat des cu aparate de styling și părul degradat au de obicei nevoie de tratament cu apă de orez. Tot ce trebuie să faci este să aplici apa de orez pe părul uscat și să o lași să acționeze timp de 20 de minute, apoi să te clătești. Folosește tratamentul de două, trei ori pe săptămână. Aplică un balsam de fiecare dată când folosești apa de orez pentru a hidrata intens părul. Poți păstra apa de orez în frigider timp de până la o săptămână.

Cum să-ți faci apă de orez pentru păr


Există două metode prin care poți obține apa de orez: prin fierberea orezului sau prin înmuierea orezului în apă.

Ai nevoie de:

1/2 cană cu orez
2 căni cu apă
strecurătoare
2 boluri
1 sticlă cu pulverizator

Instrucțiuni

Pune orezul în strecurătoare și clătește-l cu apă rece.
Pune orezul într-un bol, adăugând două căni cu apă.
Lasă la înmuiat la temperatura camerei timp de 24 de ore.
Scurge apa de orez într-un bol curat.
Pune apa de orez într-o sticlă cu pulverizator și păstreaz-o la frigider până când o vei folosi.

Instrucțiuni pentru fierbere

Pune o jumătate de cană cu orez în strecurătoare și clătește-l cu apă rece.
Fierbe două căni cu apă.
Adaugă orezul în apa fierbinte și fierbe timp de câteva minute, până când apa devine albă.
Lasă la răcit, apoi strecoară și păstrează apa de orez obținută la frigider, într-o sticlă cu pulverizator.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro