Cum să te speli corect pe față ca să ai un ten perfect
Frumuseţe · Cosmetica / 01.10.2018

Există o greșeală majoră pe care numeroase femei o fac: nu se spală corect pe față, ceea ce cauzează uscarea și iritarea tenului, blocarea porilor și duce în timp la apariția prematură a ridurilor.

Iată câteva dintre greșelile pe care le faci atunci când te speli pe față și care îți afectează frumusețea tenului:

Nu te speli pe față după ce te-ai demachiat

Crezi că este suficient să folosești un șervețel demachiat sau o loțiune demachiantă, iar tenul tău va fi curat? Deși îndepărtează machiajul, acestea nu vor îndepărta și murdăria din profunzime, care se depune pe piele de-a lungul zilei. De aceea este important ca după demachiere să te speli pe față cu apă călduță și un gel special pentru spălarea tenului. Umezește pielea, aplică gelu, masează delicat, apoi clătește.

Folosești produsul nepotrivit

Spală-te pe față de două ori pe zi cu un produs care nu îndepătează bariera naturală de protecție a pielii. Evită produsele care fac spumă sau cele care au specificat pe etichetă "fără săpun". Acestea vor elimina murdăria fără să elimine uleiurile naturale ale pielii și bacteriile bune care o protejează de factorii externi și o mențin sănătoasă. Dacă pielea ta este uscată și simți că "te strânge" după ce te speli, este un semn că gelul tău pentru spălarea feței este prea agresiv, iar stratul protector al pielii a fost îndepărtat.

Te speli prea des pe față

De obicei este suficient să te speli o dată sau de două ori pe zi. Mai multe spălari ar putea duce la apariția iritațiilor la nivelul pielii, ceea ce în mod paradoxal stimulează producția excesivă de sebum. Dacă nu te-ai machiat, nu ai aplicat factor de protecție solară sau nu ai transpirat prea mult, nu te spăla pe față seara cu un produs, ci numai cu apă călduță. Este bine să faci din când în când o pauză de la folosirea produselor cosmetice.

Te speli cu apă prea caldă

Un mit extrem de răspândit spune că porii pielii se deschid când folosești apă caldă și se închid când te speli cu apă rece. În realitate, porii nu au mușchi pentru a se deschide și a se închide. Deși poate că îți place să te speli cu apă caldă pe față, aceasta are un efect nociv asupra tenului, îndepărtând stratul protector de uleiuri naturale care mențin pielea hidratată, efectul fiind o piele uscată, urmată apoi de producția excesivă de sebum. Apa călâie este cea mai bună opțiune pentru curățarea delicată și eficientă a tenului.

Exfoliezi prea mult

Exfolierea excesivă duce la deshidratarea și inflamarea pielii. Folosește un scrub pe care să-l aplici cu degetele pe față și să masezi delicat, fără să apeși prea tare. Este suficient să exfoliezi o dată sau de două ori pe săptămână.

Îți freci fața cu prosopul

Tamponează față pentru a o usca, nu freca cu prosopul. Atunci când freci fața cu prosopul, pielea este trasă cu putere, ceea ce pune în pericol elastina, proteina care oferă elasticitate și fermitate pielii. De-a lungul timpului acest obicei de a freca tenul duce la apariția ridurilor și la lăsarea pielii. Și nu folosi primul prosop care îți iese în cale, fie că este curat sau nu. Alege un prosop pe care să-l folosești numai pentru a-ți șterge fața după ce te-ai spălat.

Nu hidratezi imediat după spălare

Pentru a stimula absorbția substanțelor active, aplică crema hidratantă imediat după ce te-ai spălat pe față, cât pielea este încă umedă. Este valabil și pentru aplicarea serumurilor sau tratamentelor speciale pentru ten. Dacă aștepți până ce pielea este complet uscată, va fi mai dificil ca ingredientele active să pătrundă în piele, iar rezultatul este un ten cu aspect gras sau încărcat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro