Cum să scapi de cearcăne cu ingrediente naturale. 6 remedii
Frumuseţe · Cosmetica / 03.04.2018

Te străduiești zi de zi să-ți ascunzi cât mai bine cearcănele cu ajutorul machiajului? În loc să le acoperi, află cum să scapi cearcăne cu ingrediente naturale.

Iată șase remedii eficiente care te ajută să scapi de cearcăne:


Aloe vera

Aloe vera este un remediu natural excelent pentru numeroase probleme ale pielii. Are numeroase proprietăți benefice, printre care și depigmentarea cearcănelor. Pentru că are un efect antiinflamator, gelul de Aloe vera contribuie la micșorarea capilarelor de sub pielea sensibilă a ochilor, ceea ce estompează rapid cearcănele. 
Mod de folosire: Aplică puțin gel de Aloe pe zona cearcănelor și lasă să acționeze timp de 10-12 minute. Șterge apoi folosind o dischetă demachiantă. Repetă procedura în fiecare zi, până când cearcănele sunt estompate.

Castravete

Unul dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru cearcăne și pungi sub ochi este castravetele. Această legumă conține numeroși antioxidanți care elimină retenția de apă din zona ochilor și reduce cearcănele.
Mod de folosire: Taie câteva felii groase de castravete, pune-le pe o farfurie în frigider și lasă-le timp de 30 de minute. După ce s-au răcit, pune câte o felie de castravete pe fiecareochi și lasă să acționeze timp de zece minute. Poți repeta acest tratament oricât de des dorești pentru că nu are efecte adverse.

Ceai verde

Cearcănele sunt accentuate atunci când vasele de sânge de sub ochi se dilată. Ceaiul verde reduce acest efect datorită conținutului de tanini, substanțe cu proprietăți astringente. Acestea contractă capilarele și vasele de sânge și ajută la reducerea cearcănelor. 
Mod de folosire: Înmoaie două pliculețe de ceai în apă, apoi pune-le la frigider și lasă-le până se răcesc. Aplică pliculețele pe ochi și lasă-le să acționeze timp de 15 minute, iar după aceea spală-te pe față cu apă rece.

Ulei din sâmburi de struguri

Uleiul din sâmburi de struguri conține flavonoide, substanțe cu efect antiinflamator și antioxidant. Este un aliat excelent împotriva cearcănelor și pungilor de sub ochi.
Mod de folosire: Aplică uleiul din sâmburi de struguri pe zona cearcănelor, masând delicat, de la colțul interior al ochiului către colțul exterior. Folosește tratamentul seara, înainte de culcare. 

Cartof crud

Datorită conținutului de enzime, amidon și vitamina C, cartoful este un remediu foarte bun pentru reducerea cearcănelor. Acești compuși contribuie la contractarea vaselor de sânge și la eliminarea pigmentării inestetice. 
Mod de folosire: Rade un cartof alb prin răzătoarea fină și stoarce zeama din cartof. Înmoaie două dischete din bumbac în sucul obținut și aplică-le pe ochi. Lasă-le să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te. 

Ulei de măceșe

Uleiul de măceșe este un remediu natural excelent pentru piele, datorită conținutului său de vitamina A, vitamina E, antioxidanți și antiinflamatori. Acizii grași din uleiul de măceșe hidratează pielea sensibilă a ochilor și contribuie la eliminarea cearcănelor.
Mod de folosire: Pune câte o picătură de ulei de măceșe pe vârful degetelor și aplică pe zona cearcănelor masând delicat timp de câteva secunde. Lasă uleiul să acționeze pe timpul nopții. Nu doar că ca estompa cearcănele, dar acest tratament natural te va ajuta să reduci ridurile și să previi formarea altora noi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro