Cele mai bune tratamente naturale care te ajută să scapi de cearcăne
Poți găsi în comerț o mulțime de tratamente împotriva cearcănelor și pungilor de sub ochi. Dar de ce să nu folosești remediile naturale, care sunt eficiente și mult mai ieftine?
Unele persoane sunt mai predispuse la apariția cearcănelor și pungilor din zona ochilor. Principalele cauze sunt lipsa somnului, stresul sau oboseala accentuată. Dacă nu sunt tratate, cearcănele se pot accentua, iar sub ochi se acumulează fluid și grăsime, ceea ce are ca efect apariția pungilor inestetice. De aceea, pentru cele mai bune rezultate trebuie să tratezi cearcănele din timp, la primele semne de apariție.
Dincolo de acești factori, cearcănele mai pot apărea din cauza unor afecțiuni, a consumului de alcool, de fumat sau ca efect al unor alergii, iar uneori sunt moștenite genetic. În astfel de cazuri cearcănele sunt ceva mai dificil de îndepărtat. Dacă cearcănele tale nu sunt provocate de o problemă cronică, iată cum le poți elimina folosind remedii naturale:
Tratamentul cu castraveți
Probabil ai văzut această metodă în filme, în care actrițele își așază felii de castraveți pe ochi. Dar nu este ficțiune, ci o metodă foarte eficientă, datorită proprietăților antiinflamatorii ale castraveților. Taie castraveții în felii de 0.5 cm grosime. Așază apoi câte o felie pe ochi și ține-o până când se încălzește, apoi înlocuiește cu o nouă felie. Ar trebui să faci asta timp de 20 de minute, iar rezultatele vor fi vizibile.
Tratamentul cu lapte de capră
Pune laptele de capră la frigider. După ce s-a răcit bine, înmoaie două dischete demachiante în lapte și aplică-le pe ochi. Lasă-le să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-te pe față cu apă rece. Este un tratament foarte eficient și cât se poate de simplu.
Tratamentul cu cartofi
Acest tratament este foarte eficient datorită conținutului de amidon din cartofi, care are rolul de a decolora pielea. De asemenea, cartoful conține multă apă și este eficient pentru hidratarea pielii și tratarea inflamației care provoacă cearcăne și pungi sub ochi. Taie cartofii în felii de 1,5 cm grosime, pe care să le pui apoi la frigider timp de zece minute. Așază feliile pe ochi și lasă-le să acționeze timp de 15 minute.
Tratamentul cu ceai verde
Ceaiul verde are proprietatea de a elimina excesul de apă din organism, iar dacă îl consumi zilnic, va stimula eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel inflamația. Este recomandat să bei două cești de ceai verde neîndulcit pe zi. Pentru a scăpa de cearcăne cu ajutorul antioxidanților din ceaiul verde, ai nevoie de două pliculețe de ceai pe care să le înmoi în apă caldă, să le lași la răcit în frigider și apoi să le aplici pe ochi timp de câteva minute.
Tratamentul cu mere
Merele au proprietăți relaxante asupra musculaturii, fiind foarte utile pentru eliberarea tensiunii acumulate de-a lungul zilei. Pune un măr în frigider și lasă-l până se răcește bine. După ce s-a răcit, dă-l prin răzătoare, amestecă cu o lingură cu fulgi de ovăz pentru a obține o pastă consistentă. Aplică pasta pe față și las-o să acționeze timp de 15 minute. Spală-te apoi pe față cu apă rece.
Sfaturi pentru prevenirea cearcănelor
Dacă ești predispusă la apariția cearcănelor, trebuie să dormi suficient în fiecare noapte, cel puțin opt ore. Cel mai important factor în apariția cearcănelor este oboseala. Nu poți scăpa de cearcăne dacă nu ești odihnită.
Evită consumul excesiv de sare, care determină acumularea apei în organism și apariția pungilor sub ochi.
Bea cel puțin doi litri de apă pe zi. Dacă organismul tău este hidratat, este prevenită acumularea de toxine și retenția de apă, care pot accentua cearcănele.
Nu îți freca ochii! Numeroase persoane au acest obicei nociv. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire, iar frecarea ei duce la spargerea capilarelor subțiri de sânge și la accentuarea cearcănelor.