Cea mai eficientă mască pentru curățarea tenului. Cum să o prepari
Poluarea, praful și celulele moarte acumulate la suprafața pielii sunt motivul pentru care tenul tău poate avea un aspect încărcat și obosit, iar tu te confrunți des cu puncte negre, comedoane sau coșuri.
Curățarea eficientă a tenului este una dintre soluțiile eficiente pentru a preveni astfel de problemne, iar remediile naturale sunt cele mai bune opțiuni. Produsele naturale conțin o mulțime de ingrediente sintetice, care uneori fac mai mult rău decât bine.
Poți avea pielea curată și sănătoasă folosind numai două ingrediente naturale. Iată care sunt acestea și ce beneficii au pentru tenul tău:
Uleiul de cocos
Efectele benefice ale uleiului de cocos pentru piele sunt renumite deja de ani buni. Acest ingredient natural este inclus în numeroase măști și tratamente de îngrijire atât pentru piele, cât și pentru păr. Cel mai important beneficiu al său este prevenirea apariției premature a ridurilor fine prin hidratarea intensă a pielii.
Bicarbonatul de sodiu
Acest ingredient ieftin și deosebit de util pentru numeroase activități casnice, dar și pentru îngrijirea personală, este și un aliat important pentru frumusețe. Poate fi folosit ca deodorant natural, ca exfoliant pentru pielea uscată a călcâielor, pentru a calma pruritul provocat de înțepăturile de insecte, iar lista poate continua. Particulele fine de bicarbonat de sodiu acționează precum un exfoliant mecanic delicat, ce îndepărtează eficient celulele moarte de piele.
Tratament pentru curățarea tenului cu bicarbonat de sodiu și ulei de cocos
Atunci când combini bicarbonatul de sodiu cu uleiul de cocos, obții un tratament extrem de eficient pentru curățarea tenului. Poate fi folosit pentru orice tip de ten datorită faptului că este obținut din două ingrediente naturale. Te ajută să elimini pielea moartă și să eliberezi astfel porii blocați. Amestecă trei linguri cu ulei de cocos topit și trei linguri cu bicarbonat de sodiu. Dacă amestecul ți se pare prea dens, mai adaugă puțin ulei de cocos.
Pe tenul demachiat și spălat, aplică pasta obținută. Lasă masca pe ten timp de aproximativ 20 de minute. Când ești pregătită să o îndepărtezi, masează delicat pielea, cu mișcări de jos în sus. Nu apăsa prea tare și evită zona ochilor. Poți masa și buzele, pentru a elimina pielea moartă și a le face astfel moi și catifelate. Clătește-te apoi cu apă călduță din abundență.
Este suficient să repeți acest procedeu o dată pe săptămână pentru ca tenul tău să fie impecabil de curat și sănătos.