Ce produse cosmetice folosesc femeile care par mult mai tinere decât sunt
Frumuseţe · Cosmetica / 13.02.2021

Există atât de multe produse de îngrijire încât este foarte dificil să decizi ce să folosești și ce nu pentru a ține ridurile la distanță. Cea mai sigură cale este să calci pe urmele femeilor care au obținut deja rezultate folosind anumite cosmetice.

De-a lungul timpului au apărut numeroase produse și ingrediente antirid în trend, însă numai câteva dintre ele și-au dovedit eficiența pe termen lung. Iată ce produse cosmetice folosesc femeile care par mult mai tinere decât sunt:

Cremă cu factor de protecție solară (SPF)


Aplicarea zilnică a cremei cu SPF, indiferent de anotimp, trebuie să înceapă încă de la 20 de ani dacă vrei să previi îmbătrânirea prematură a pielii. Efectele nocive ale razelor UV încep să se vadă pe piele de la vârsta de 30 de ani și de cele mai multe ori sunt ireversibile. SPF-ul folosit zilnic are rolul de a preveni apariția acestor efecte nocive, printre care riduri, linii fine, pierderea elasticității pielii sau petele pigmentare. Există două tipuri de produse pentru protecție solară: cele cu filtru chimic și cele cu filtru mineral. Acestea din urmă sunt mai eficiente și mai sigure, reușind să blocheze radiațiile UVA, cât și cele UVB.


Citește și: Produsele ieftine pe care vedetele le folosesc pentru a avea un ten perfect


Loțiune fără săpun pentru spălarea tenului


Bariera naturală de protecție a pielii începe să fie mai subțire odată cu înaintarea în vârstă, iar pielea este mai uscată și mai predispusă la iritații. Produsele agresive pentru spălarea tenului pot subția și mai mult această barieră naturală de a protecție a tenului. Alege o loțiune fără săpun pentru spălarea tenului, de preferat una care curăță blând, fără să conțină iritanți precum parfumul.

Serum cu vitamina C


Vitamina C este un antioxidant puternic care are capacitatea de a reduce efectele nocive cauzate la nivelul pielii de radicalii liberi. Multe ingrediente pentru îngrijirea pielii conțin molecule care sunt prea mari pentru a penetra celulele pielii, dar moleculele de vitamina C sunt suficient de mici pentru a avea efect. Odată pătrunsă în piele, se transformă treptat în acid ascorbic și oferă numeroase beneficii, de la scăderea inflamației, vindecarea leziunilor și reducerea producției de melanină, pigmentul care formează petele maronii în urma expunerii la soare. 
 
În afară de asta, vitamina C este excelentă pentru a estompa petele pigmentare și a oferi luminozitate tenului. Un dezavantaj este faptul că vitamina C se oxidează rapid și este instabilă, ceea ce înseamnă că ai nevoie de un produs de foarte bună calitate pentru a beneficia cu adevărat de toate efectele sale. Serumurile cu vitamina C care conțin acid ferulic au o stabilitate mai bună decât cele fără acid ferulic.

Cremă cu retinol


Retinolul este o formă a vitaminei A care stimulează procesul natural de reînnoire celulară și este unul dintre puținele ingrediente cosmetice antirid cu acțiune dovedită științific. Îmbunătățește textura pielii, reduce dimensiunea porilor și estompează ridurile și petele pigmentare. Cele mai multe femei observă în scurt timp rezultatele folosirii retinolului. Dar retinolul are și efecte secundare pe termen scurt, precum înroșirea și descuamarea pielii, care se reduc pe măsură ce pielea se obișnuiește cu acest ingredient. Începe cu o concentrație redusă de două ori pe săptămână, noaptea, și crește treptat aplicarea și concentrația. Este de preferat să-l folosești în special în lunile de toamnă și iarnă, când nivelul razelor UV este mai scăzut. De asemenea, este esențial să folosești cremă cu factor de protecție solară ridicat (30 sau 50) atunci când urmezi un tratament pentru ten cu retinol. Nu ar trebui să folosești retinol dacă ești însărcinată sau încerci să rămâi însărcinată. 

Serum cu acid AHA sau BHA


Alfa hidroxi acizii și beta hidroxi acizii sunt foarte eficienți ca ingrediente antirid. Aceste substanțe funcționează prin „arderea” stratului de la suprafața pielii, eliminând celulele moarte și stimulând producția unor noi celule. Prin acest proces sunt reduse ridurile, liniile fine, petele pigmentare și în același timp pielea capată un aspect întinerit și sănătos. Printre acizii pe care îi poți folosi pentru exfolierea pielii se numără acidul glicolic, acidul salicilic, acidul malic, acidul lactic, acidul azelaic etc.

La fel ca în cazul retinolului, acizii se introduc treptat în ritualul de îngrijire a pielii și se începe cu o concentrație scăzută, care poate fi crescută treptat. Exfolierea pielii cu acizii AHA sau BHA trebuie să fie însoțită întotdeauna de aplicarea cremei de protecție solară pentru că aceștia pot sensibiliza pielea la efectele nocive ale razelor UVA și UVB.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro