8 produse de înfrumusețare pe care le folosești greșit
Frumuseţe · Cosmetica / 03.05.2019

Poate că ți s-a întâmplat și ție: un ser de foarte bună calitate pentru ten ți-a iritat pielea sau o mască hidratantă ți-a uscat tenul și mai mult.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ele. Este posibil ca modul în care le folosești să nu fie cel mai potrivit. Descoperă opt produse cosmetice pe care le folosești greșit:

Folosești șervețelele umede pentru a te demachia zilnic


Șervețelele demachiante sunt foarte utile și ușor de folosit. Dar nu este recomandat să apelezi la ele zilnic. În afara faptului că nu curăță pielea suficient de bine, pot conține substanțe nocive care irită tenul. Folosește-le numai atunci când nu ai acces la demachiantul tău obișnuit sau nu te poți spăla pe față cu apă și gel special de curățare.

Consideri că serurile pot fi folosite singure


Serurile ar trebui aplicate înaintea unei creme hidratante. Iar acest lucru ar trebui făcut seara, mai ales dacă folosești un ser cu retinol. În acest fel pielea va absorbi toți nutrienții necesari. Pe timpul verii, serurile cu retinol pot fi folosite numai împreună cu cremele cu factor de protecție ridicat pentru că retinolul poate predispune la apariția petelor pigmentare dacă nu te protejezi de soare.

Folosești burete uscat pentru aplicarea fondului de ten


Cei mai mulți bureți pentru machiaj, în special celebrul beauty blender, trebuie să fie umeziți înainte de folosire. Dacă îi folosești uscați pentru a aplica fondul de ten, vor absorbi prea mult produs iar rezultatul nu va fi unul uniform.

Nu cunoști diferența dintre anticearcăn și corector


Multe femei fac confuzie între aceste două produse diferite. Un anticearcăn poate fi folosit numai pe zona de sub ochi, în timp ce un corector este folosit pentru a ascunde imperfecțiuni ale tenului. Atunci când folosești anticearcăn, ar trebui să aplici o cremă hidratantă înainte. Un corector poate fi aplicat prin mișcări delicat de masaj, astfel încât să aibă un aspect cât mai natural.

Folosești gelurile pentru spălarea feței numai seara, după ce te demachiezi


Loțiunile și gelurile pentru spălarea tenului nu au doar rolul de a îndepărta urmele de murdărie și farduri după demachiere. Ar trebui folosite și dimineața. În acest fel elimini excesul de sebum, celulele moarte de piele, transpirația și impuritățile acumulate pe ten peste noapte. De asemenea, este important să folosești astfel de geluri care nu conțin săpun și sunt delicate cu pielea.

Lași măștile faciale să acționeze prea mult timp


Fiecare tip de mască facială ar trebui folosit așa cum este specificat pe ambalaj. Nu lăsa masca să acționeze prea mult timp pentru că riști să te confrunți cu probleme ale pielii. Măștile de tip șervețel ar trebui îndepărtate înainte de a se usca: dacă le lași prea mult, acestea vor extrage umezeala din piele și vor usca tenul. Este valabil și pentru măștile cu argilă. Îndepărtează-le înainte de a se usca.

Folosești loțiuni tonice cu alcool


Loțiunile tonice au efecte diferite, în funcție de ingredientele și scopul pentru care au fost create. Cu toate acestea, cele mai multe loțiuni tonice conțin alcool, ceea ce usucă pielea, o irită și duc la creșterea producției de sebum. Pe de altă parte, dacă trebuie să folosești o loțiune tonică, trebuie să știi că aceasta nu trebuie aplicată pe toată fața, ci numai în anumite zone precum frunte, bărbie, nas sau zonele afectate de acnee.

Nu te speli pe față după ce te demachiezi cu apă micelară


Apa micelară este foarte eficientă pentru îndepărtarea chiar și celor mai rezistente produse de machiaj. Nu conțin alcool, dar includ alte ingrediente active numite micele. Acestea colectează fardurile, murdăria și sebumul. Dar o parte din impurități vor rămâne pe piele dacă nu te speli apoi pe față. Clătește-te bine după demachierea cu apă micelară, astfel încât tenul tău să rămână perfect curat și să eviți iritațiile.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro