7 motive pentru care femeile tinere fac riduri încă de la vârsta de 20 de ani
Frumuseţe · Cosmetica / 19.12.2018

Numeroase tinere se confruntă prematur cu problema ridurilor și a liniilor fine apărute la nivelul tenului. Dar care sunt cauzele și cum pot fi prevenite?

Deși este perioadă în care tenul ar trebui să arate cel mai bine, se întâmplă tot mai des ca persoanele care abia au trecut de vârsta de 20 de ani să se confrunte cu riduri și semne de îmbătrânire a pielii. Iată câteva dintre motivele pentru care ridurile apar prematur:

Mimica excesivă

Exagerarea expresiilor faciale atunci când vorbești ar putea fi unul dintre motivele pentru care te confrunți cu riduri la o vârstă fragedă. Acestea se numesc riduri de expresie și se accentuează tot mai mult pe măsură ce repeți aceleași figuri. Mușchii feței se mișcă și creează pliuri care se adâncesc pe ten. Apar în special pe frunte, în zona ochilor și zona gurii.

Postura greșită când folosești telefonul mobil

Foarte mulți tineri sunt permanent cu ochii în telefonul mobil, fie că trimit mesaje, își urmăresc prietenii pe rețelele de socializare sau navighează pur și simplu pe Internet. Dar acest obicei are ca rezultat o postură greșită, ce accentuează ridurile la nivelul gâtului și feței, dar și accentuarea ridurilor de expresie. Probabil ai observat că atunci când te concentrezi asupra unui lucru te încrunți. Este valabil și când privești ecranul telefonului mobil. Prin urmare, cu cât stai mai mult cu ochii în telefon, cu atât riști să ai riduri tot mai accentuate. Încearcă să folosești telefonul când stai pe scaun și adu-l la nivelul feței, nu la nivelul pieptului.

Orele petrecute în fața monitorului

La fel ca și în cazul folosirii telefonului mobil, orele petrecute în fața monitorului îți afectează pielea fără să realizezi. Postura greșită și obiceiul de a te încrunta atunci când te concentrezi îți accentuează ridurile de pe frunte și cele din în jurul ochilor. Este foarte important să porți ochelari dacă medicul ți-a recomandat. Riști să agravezi și mai mult problemele ochilor, dar și să accentuezi prematur ridurile. De asemenea, nu uita să faci cu regularitate pauze pentru a-ți odihni privirea și musculatura feței.

Stilul de viață nesănătos

Este firesc ca distracția să facă parte din viața unei persoane tinere. Este o perioadă a explorării, a experimentării și descoperirii. Problemele apar atunci când distracția include și obiceiuri nocive, care își vor lăsa mai târziu amprenta asupra sănătății și frumuseții. Fumatul, consumul de alcool și nopțile pierdute se numără printre cele mai nocive obiceiuri care afectează pielea și duc la apariția prematură a ridurilor. Alcoolul are efect inflamator, ceea ce înseamnă că provoacă înroșirea pielii și accentuarea vaselor capilare, dar în același timp deshidratează tenul și duce la formarea ridurilor. Fumatul, prin sutele de substanțe toxice conținute de fum, este o altă cauză majoră de îmbătrânire prematură.

Expunerea excesivă la soare

Majoritatea semnelor de îmbătrânire la nivelul pielii sunt cauzate de expunerea la soare. Poartă numele de fotoîmbătrânire și este cauzată de razele UVA și UVB care degradeaza ADN-ul celulelor. Este esențial să eviți expunerea excesivă la soare și să folosești întotdeauna cremă cu factor de protecție solară zi de zi, indiferent de anotimp. În acest fel îi faci un mare serviciu tenului tău, iar peste mulți ani îți vei mulțumi că ai adoptat acest obicei. Este important de știut că expunerea la soare este cumulativă, ceea ce înseamnă că efectele nu dispar dacă nu te mai expui. Imaginează-ți că ai un pahar care se umple pe măsură ce stai la soare. Cu cât paharul este mai plin, cu atât pielea va fi mai îmbătrânită și crești totodată riscul de cancer de piele.

Spălarea agresivă a tenului

Tenul este protejat de un strat natural uleios, format din sebum. Acesta are rolul de menține hidratarea pielii și de a o proteja de factorii de mediu. Atunci când te speli prea des pe față sau folosești o soluție pe bază de săpun, riști să elimini acest strat protector, ceea ce duce la uscarea tenului și la apariția prematură a ridurilor. Apa fierbinte este, de asemenea, de evitat. Are același efect de eliminare a sebumului și uscare a pielii, iar o piele uscată este mult mai predispusă la formarea ridurilor.

Folosirea produselor cosmetice nepotrivite

La fel ca și spălarea excesivă a tenului, folosirea produselor nepotrivite de îngrijire a pielii duce la formarea și accentuarea ridurilor. De exemplu, pielea uscată are nevoie de o hidratare intensă, iar cremele cu textură ușoară nu reușesc să o ofere. Acest lucru determină deshidratarea pielii și apariția ridurilor. De asemenea, produsele de machiaj folosite în exces sau cele de calitate proastă, care conțin substanțe nocive, îți îmbătrânesc tenul.
 
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro