4 trucuri pentru ca dinţii tăi să fie întotdeauna albi. Testează-le!
Frumuseţe · Cosmetica / De Laura Gălan, 03.08.2013

Dinţii sunt cartea ta de vizită, aşa că trebuie să ai mare grijă de ei. Din păcate, obiceiurile zilnice, alimentaţia nu prea sănătoasă, igiena necorespunzătoare, moştenirea genetică şi evitarea vizitelor la medicul dentist nu fac altceva decât să îţi strice dinţii.

Dinţii sunt cartea ta de vizită, aşa că trebuie să ai mare grijă de ei. Din păcate, obiceiurile zilnice, alimentaţia nu prea sănătoasă, igiena necorespunzătoare, moştenirea genetică şi evitarea vizitelor la medicul dentist nu fac altceva decât să îţi strice dinţii. Îngălbenirea lor este primul semn că trebuie să iei măsuri rapide pentru a-ţi redobândi albul strălucitor al dinţilor şi a zâmbi din nou cu încredere. Iată câteva trucuri simple şi eficiente care te ajută să ai întotdeauna dinţi albi.


1. Ai grijă ce mănânci

Când vezi o cutie mare de bomboane în faţa ta, este greu să-i rezişti, aşa că îţi răsfeţi papilele gustative cu aromatele dulciuri, fără să te gândeşti măcar o clipă că ţi-ar putea afecta dantura. Dacă vrei ca dinţii tăi să fie întotdeauna albi, trebuie să ai grijă la ceea ce mănânci.

Printre alimentele recomandate de medici pentru menţinerea albului dinţilor se numără merele, tulpini de ţelină (apio), fasolea, conopida, legumele verzi (broccoli, spanac, kale etc), brânza de vaci, iaurtul degresat şi laptele degresat. Dinţii albi şi sănătoşi au nevoie de vitamine şi minerale, iar calciul şi vitamina C sunt în top la acest capitol.


Printre alimentele care distrug albul dinţilor şi pătează smalţul se numără vinul roşu, cafeaua, ceaiurile şi băuturile carbogazoase, însă şi anumite obiceiuri proaste favorizează îngălbenirea. Este vorba despre consumul de băuturi alcoolice şi fumatul.

2. Pune preţ pe igiena orală

Igiena orală este mama dinţilor albi, aşa că nu o desconsidera. Dimineaţa şi seara este obligatoriu să te speli pe dinţi şi măcar o dată pe zi ar trebui să foloseşti apă de gură. Aceasta are rolul de a anihila bacteriile din cavitatea bucală, bacterii pe care pasta de dinţi nu reuşeste să le combată. Chiar dacă cei mai mulţi medici îţi recomandă să te speli pe dinţi după fiecare masă, este aproape imposibil să respecţi acest sfat, tocmai de aceea este bine să ai la tine aţă dentară şi, de ce nu, gumă de mestecat fără zahăr.


3. Apelează la soluţii naturale de albire

O dată pe săptămână este bine să le oferi dinţilor tăi un tratament de albire cu soluţii naturale. Sucul de lămâie şi bicarbonatul de sodiu sunt doar două dintre ingredientele pe care le poţi folosi pentru a-ţi curăţa dinţii şi a-i albi.

De asemenea, poţi opta şi pentru un tratament eficient cu piure de căpşuni. Zdrobeşte 1-2 căpşuni, apoi periază dinţii cu piureul obţinut. Căpşunile conţin acid malic, care contribuie la eliminarea petelor de pe smalţul dinţilor. Nu este recomandat să apelezi la acest tratament prea des, întrucât zaharurile conţinute în fruct pot afecta smalţul.


4. Menţine albul dinţilor cu produse profesionale

Pe piaţă există o mulţime de produse special create pentru albirea dinţilor, însă înainte să le foloseşti, este indicat să te consulţi cu medicul tău stomatolog. El îţi poate recomanda cele mai eficiente produse pentru dinţii tăi, astfel încât să nu îţi afecteze dantura. Produsele pe bază de peroxid de hidrogen sunt excelente pentru albirea dinţilor, atât timp cât nu sunt utilizate în exces.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro