Chiar dacă procesul de îmbătrânire este inevitabil, cu siguranţă toate femeile îşi doresc să îmbătrânească cu graţie.
Ai putea crede că dacă nu sari peste somnul de frumuseţe, foloseşti creme pentru protecţia solară şi creme de noapte anti-îmbătrânire e suficient, însă nu e deloc aşa!
Există unele obiceiuri în rutina noastră care pur şi simplu fac rău tenului şi de care nu ştiam până acum. Iată care sunt:
1. Dormitul cu faţa în jos
Efectele imediate ale acestui obicei sunt faţa şi ochii umflaţi, pentru că gravitatea îşi spune cuvântul şi de această dată. De-a lungul timpului, dormitul pe faţă a dus la formarea cearcănelor, lăsarea muşchilor feţei şi la pierderea colagenului. Dacă nu vrei să îmbătrâneşti prematur, asigură-te că dormi pe spate!
2. Nu te speli pe faţă
Nu e nimic neobişnuit ca femeile să uite să se demachieze înainte de culcare, dar cu siguranţă e un pas pe care nu vrei să îl ratezi. Spălarea feţei înainte de culcare e esenţială pentru îndepărtarea murdăriei, transpiraţiei şi a machiajului de peste zi. Dacă transpiri sau eşti machiată, porii se înfundă, provocând apariţia unor erupţii. Dacă ai tenul gras, tenul va părea încărcat şi uleios. Se recomandă folosirea unui produs de curăţate exfoliant pentru a destupa porii şi pentru a pregăti pielea pentru regenerarea de peste noapte.
3. Foloseşti prea multe produse de îngrijire a pielii
Dacă utilizezi o tonă de produse de îngrijire a pielii şi nu eşti sigură de utilizarea exactă a fiecărui produs, acest obicei poate fi, de fapt, dăunător pentru pielea ta. De exemplu, produsele care conţin retinol, destinate pentru a preveni ridurile, amestecate cu produse cu peroxid de benzoil pentru acnee, pot face pielea uscată şi pot creşte iritarea pielii. Astfel pielea se va înroşi şi se va inflama, făcând liniile fine să pară mai evidente. Ar trebui folosite doar produsele pe care le cunoşti şi care funcţionează pentru tipul tău de piele.
4. Nu bei suficientă apă
Hidratarea e importantă atât la interior, cât şi la exterior. Apa e o componentă importantă a pielii şi a structurilor de sub piele. Când eşti deshidratată, pielea pierde turgor, adică îşi pierde din elasticitate. Pe termen scurt, deshidratarea duce la piele uscată şi ochi adânciţi. Deshidratarea consecventă poate duce la pierderea elasticităţii pielii, ceea ce înseamnă că aceasta nu îşi va mai reveni la forma iniţială. Se recomandă consumul a cel puţin şase pahare de apă pe zi.