Obiceiurile de care să ții cont pentru păstrarea sănătății părului
Părul este afectat de diferiți factori care îl deteriorează și poate deveni din ce în ce mai greu să-i menții vitalitatea.
Acesta este direct influențat de organismul tău, de factorii de mediu, dar și de obiceiurile pe care le ai în viața de zi cu zi. Ele implică atât alegerea celor mai bune produse pentru păr, cât și adoptarea unui stil de viață concentrat pe frumusețe și stare de bine. Iată câteva lucruri care trebuie să le introduci în rutina întreținerii părului:Fii naturală cât mai des
Alege mai multe zile pe lună în care să nu folosești aparate de styling care schimbă radical forma naturală a părului tău. Aceste perioade de pauză îi oferă șansa de a-și reveni, mai ales dacă ești obișnuită să folosești placa de întins părul sau ondulatorul foarte des. În zilele rezervate naturalului, lasă părul să se usuce singur și nu-l prinde în coadă. Permite-i să se așeze așa cum vrea și nu interveni.
Hrănește-l
O masca de par aplicată măcar o dată pe săptămână va face minuni. Aceasta trebuie aleasă în funcție de nevoile tale și de tipul de păr și lăsată să acționeze după indicațiile de pe etichetă. În cazul în care părul tău este foarte degradat în urma colorării sau a decolorărilor repetate, timpul de acțiune al măștii poate fi prelungit. Într-o astfel de situație, mai poți alege un produs care acționează peste noapte, pentru o acțiune profundă și reparatoare.
Tunde-l
Nu crede că, dacă îți dorești un păr lung și strălucitor, trebuie să renunți la tunsori. Vârfurile se deteriorează cel mai ușor, așa că o vizită la salon pentru câteva retușuri este recomandată o dată la 6-8 săptămâni. Despicarea vârfurilor poate agrava problema unui păr deteriorat, iar, în timp, va provoca încâlcirea și chiar căderea părului. Cere sfatul hairstylistului atunci când nu ești sigură de problemele pe care le are podoaba ta capilară. Citește continuarea pe Divahair.ro