Cum trebuie să alegem culoarea părului în funcţie de nuanţa tenului?
Dacă avem tenul alb palid este bine să nu alegem culori extreme pentru păr, cum ar fi negrul ce contrastează cu faţa... sau blondul platinat (alb) care poate da o imagine foarte ştearsă. Ideal este să folosim culori mai pastelate, culori nude sau vii, maronii, bejuri, blonduri mai închise până la blond auriu.
Dacă avem un ten mai măsliniu putem să folosim culori închise: negru, violet, castaniu, maronii, culorile pământului dar nu mai deschis decât un blond luminos, în nici un caz un blond extrem de deschis.
Dacă avem un ten rozaliu este bine să nu punem culori extrem de vii, foarte închise, culorile trebuie să fie mai soft, arămiu ,mov, arămiu, blonduri şi bejuri.
Cum recomandaţi să ne protejăm părul de soarele puternic pe timpul verii?
Vara trebuie să folosim produse cu protecţie solară. Există produse care se aplică în timpul expunerii la soare pentru a proteja părul, acestea sunt rezistente la apă. Ideal ar fi un spray Wella Professionals SUN pentru păr fin sau o cremă pentru păr mediu sau gros Wella Professionals SUN, ambele sunt leave-in. Produsele after SUN aduc o îngrijire specială pentru păr mai ales pe timpul verii, acsetea curăţă foarte bine părul de reziduuri şi de cristalele de sare sau de substanţele ce se află în piscine. Există şampoane SUN pentru uz zilnic, mască Wella Professionals SUN pentru tratament şi cremă leave-in, care oferă multă strălucire. Vara la soare este bine să ne acoperim capul cu o pălărie, şapcă sau bandane de plajă.
Care sunt cele mai hidratante şi eficiente ingrediente pe care trebuie să le căutăm într-o mască, pentru un păr strălucitor?
Creatină, Cheratină, Panthenolul, Extract de mătase, Vitamina E, vitamine şi substanţe hidratante cu diverse substanţe.
Care sunt paşii pentru a obţine stilul ombre acasă?
Este un stil ce trebuie făcut de către hairstilist la salon. ''OMBRE'' tradus înseamnă UMBRE.
Cu acest stil se realizează anumite reflexe sau umbre, se merge pe nuanţe mai închise la rădăcină şi mai deschise spre vârfuri. Se pot pune maxim 5 nuanţe de la închis până la deschis, pe toată lungimea firului de păr, de asemenea se poate face calota mai închisă şi dedesubt nuanţe mai deschise. Culorile nu trebuie să fie extrem de contrastante ci trebuie să se îmbine frumos de la închis la deschis:
- negru cu nuanţe de maro-castaniu, violet închis
- maro sau castaniu cu nuanţe de blond bej, auriu, nisipiu, miere
- blonduri închise până la blonduri deschise luminoase
- pentru unele cliente mai curajoase, se poate folosi un blond mai deschis şi cu vârfuri mai închise
Cum putem evita căderea părului? Care sunt cele mai frecvente greşeli de îngrijire care duc la pierderea părului?
Pentru a evita căderea părului este bine să folosim produse profesionale dedicate tratării căderii părului. Acestea se recomandă după o consiliere şi o diagnoză realizate de către un hairstilist.
Factorii care conduc la pierderea părului sunt numeroşi, pe cât posibil trebuie să ne ferim de ceea ce este omeneşte posibil
- La bărbaţi, de exemplu, căderea părului are caracter ereditar şi începe să se manifeste la bărbaţi încă de la 25-35 de ani.
- Factorii de stres şi stilul de viaţă dezordonat de asemenea pot să genereze căderea părului.
- După naştere, sarcina pierdută, tratamente hormonale, menopauză sau boli ale tiroidei, etc.
- Dietele şi în special dietele drastice şi fără recomandarea unui nutriţionist.
- Tratamente medicale, anumite tratamente puternice pot avea ca efecte secundare căderea părului.
O îngrijire neadecvată poate genera căderea părului, spălatul pe păr dimineaţa şi ieşirea afară la o temperatură mai scăzută poate genera probleme în căderea părului.
Vopsitul incorect, decoloratul sau orice tratament chimic realizat incorect poate să dăuneze părului şi scalpului.
Uscatul incorect, îndreptarea părului cu placa (în exces) şi îndreptarea părului care nu este bine uscat.
N-am fost tunsa vreodata mai prost sau trasa de par mai rau... Lungimea as putea-o recupera, poate, in 5 ani (si nu exagerez), daca nu m-a distrus iremediabil prin arsurile provocate: la doua zile dupa vopsire inca aveam usturimi si nu suportam apa calda. Nici macar nu m-a coafat, ca ei folosesc fixative doar la cerere, desi preturile sunt departe de a fi mici! Doamna din salon se presupune ca ar fi trebuit sa aiba o anumita experienta, ca are o varsta… Bineinteles ca nu emit bon, ca doar e criza… si evaziunea in floare…