Cum să-ți colorezi părul folosind plantele
Frumuseţe · Coafuri / 21.03.2019

Înainte de lansarea primei culori de păr sintetice în 1970, ca urmare a invenției chimistului Eugene Schueller, femeile din toată lumea își colorau părul folosind puterea plantelor.

Prin alegerea diferitelor plante se poate realiza un ceai special care poate deschide părul la culoare, îi poate închide nuanța sau poate evidenția nuanța lui naturală.

 
Cum să obții un ceai pentru colorarea părului 

Pentru a avea un amestec eficient trebuie să respecți următorii pași:
1. Pune ½ sau o cană de rădăcini, plante sau flori într-un filtru de ceai, apoi adaugă-le la 3-4 căni de apă.
2. Fierbe apa cel puțin 20 de minute. Cu cât vei lăsa plantele să fiarbă mai mult timp, cu atât culoarea obținută ulterior va fi mai intensă. Lasă la răcit, apoi strecoară, eliminând urmele de flori, rădăcini sau plante.
3. Aplică pe păr după ce l-ai șamponat și ai folosit balsamul, ca o clătire finală.
4. Opțional, poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale pentru a remedia diferite probleme ale scalpului sau poți folosi uleiuri pentru a recondiționa fibra capilară.
Dacă vrei să obții o culoare mai închisă pune plantele într-un borcan de sticlă, toarnă apă clocotită peste ele, acoperă și lasă între 24 de ore și o săptămână.

 
Ce plante să folosești în funcție de culoarea părului tău

Acțiunea plantelor este mult mai subtilă decât cea a substanțelor chimice. Nu te aștepta să realizezi schimbări radicale ale nuanței părului, ci poți adăuga strălucire, intensitate și poți să-l închizi sau să-l deschizi cu cel mult 3 tonuri. Avantajul este că nu vei usca deloc părul și va arăta mult mai bine decât înainte să aplici varianta naturală de colorare. Aceste ceaiuri care înnoiesc nuanța părului acționează și ca tratamente de recondiționare, fiind un remediu ideal pentru părul uscat, înnodat, ciufulit sau care se rupe foarte ușor.

 
Iată ce poți alege ținând cont de culoarea pe care o are părul tău:

 
1. Pentru îngrijirea și accentuarea nuanței de gri sau alb

Poți opta pentru ceaiul de salvie, rozmarin, scoarță de stejar, cartofi sau cuișoare. Realizează un ceai dintr-unul din aceste ingrediente și vei vedea că părul alb nu este la fel de aspru ca înainte și îl vei putea aranja mai ușor. În cazul rozmarinului există și posibilitatea să-ți redea cel puțin parțial culoarea naturală a părului înainte de albire, așa că nu strică să încerci această variantă pentru a arăta mai tânără.

 
2. Pentru străluciri roșiatice în părul roșcat sau brunet

Poți alege paprika, măceșele, codițele de cireșe, sucul de sfeclă, hibiscusul sau șofranul. Vei obține reflexe atrăgătoare fără să ai nevoie de vopsea, iar strălucirea părului va fi intensificată.

 
3. Pentru hidratare și menținerea nuanței de șaten

Optează pentru ienupăr, lavandă, urzici, mur, cafea, pudră de indigo, rozmarin sau salcie. Chiar dacă ai deja părul închis la culoare aceste variante vor da intensitate nuanței și nu vei avea probleme nici cu vârfurile despicate.

 
4. Pentru accentuarea nuanței de brunet

Ai de ales dintre ceaiul de dafin, nucă neagră, brusture, urzică, scorțișoară, cafea, salcie și lemn de santal roșu. Nu îți va veni să crezi cât de închis poate deveni brunetul după ce vei pune în aplicare această soluție de colorare. Părul tău va avea mult volum și va fi foarte moale, iar nuanța foarte închisă și strălucitoare va atrage privirile tuturor.

 
5. Pentru blondul miere sau foarte deschis

Vei putea alege ceaiul de gălbenele, mușețel, rubarbă, urzici, șofran sau iarbă de lămâie. Dacă ai deja părul blond vei obține o deschidere cu 1-2 tonuri, iar dacă părul tău este șaten deschis aplicarea acestor ceaiuri va avea drept efect crearea unor șuvițe mai deschise la culoare și îngrijirea eficientă a părului de la rădăcini până la vârfuri.

 
6. Pentru blondul căpșună

Alege ceaiul de ghimbir sau pe cel rooibos pentru a da o tentă ușor roșiatică blondului și a elimina tendința de uscare și despicare a vârfurilor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro