Cum obții blondul la care visezi
Blondul este o nuanță foarte versatilă, potrivită atât persoanelor romantice și visătoare, cât și celor senzuale și pline de energie. Iar vestea bună este că nu trebuie să mergi la coafor pentru a obține nuanța de blond mult dorită!
Cu produsele potrivite, te poți ocupa singură, de acasă, atât de decolorarea părului, cât și de vopsirea ulterioară. Pe lângă vopseaua dorită, alege pentru părul tău un decolorant fără amoniac!
Ce înseamnă un decolorant fără amoniac?
Mecanismul de decolorare constă, și în cazul decolorantului fără amoniac, în depigmentarea parțială sau totală a firului de păr – adică trecerea de la o nuanță închisă la una deschisă. Procesul se realizează treptat, părul devenind întâi roșu, apoi arămiu, portocaliu, galben și, în final, blond. Desigur, rezultatul va depinde de numeroși factori, precum timpul de acțiune, calitatea și culoarea naturală a părului sau tratamentele anterioare (inclusiv vopsirea părului).
Cu ajutorul unui decolorant fără amoniac se poate obține foarte ușor o decolorare rapidă, intensă și uniformă, cu până la 7 tonuri și fără reflexe arămii. Aceasta va fi baza ideală pentru vopsirea ulterioară în nuanțe vibrante sau pastelate – inclusiv în nuanțe de blond.
Cum se utilizează decolorantul fără amoniac
Decolorantul fără amoniac poate fi utilizat fără probleme atât pentru decolorarea completă a părului, cât și pentru crearea de șuvițe sau de efect ombre. De asemenea, este ideal și pentru retușarea rădăcinilor. Cel mai probabil, pe lângă setul de decolorare, vei mai avea nevoie și de un prosop (sau o pelerină), o pensulă pentru aplicarea produsului, un bol nemetalic (plastic sau porțelan; nu se recomandă utilizarea niciunui obiect metalic în timpul decolorării) și mănuși de rezervă.
Procesul general este asemănător celui de vopsire a părului. Pentru a obține rezultatele dorite în ceea ce privește vopsirea într-o nuanță de blond, părul trebuie decolorat complet – de la rădăcină până la vârfuri. În vasul nemetalic, trebuie să torni atât produsul oxidant, cât și cel decolorant. Amestecă-le până să obține o compoziție omogenă, pe care apoi trebuie să o aplici cu atenție pe păr.
Începe să aplici pe șuvițe la o distanță de 2 cm de rădăcini, axându-te în primă fază pe lungimea generală și pe vârfuri. Masează bine produsul și lasă-l să acționeze conform instrucțiunilor (de obicei, 15-20 de minute). Apoi aplică și la rădăcini, masând și lăsând din nou să acționeze conform indicațiilor (cel mai probabil, tot încă 15-20 de minute). Per total însă, nu trebuie depășit timpul maxim de acționare de 45 de minute.
Odată ce s-a scurs timpul de acționare a decolorantului, clătește bine părul cu apă caldă, apoi îndepărtează excesul de apă cu un prosop. Dacă nu doriți să vă vopsiți părul imediat după, puteți aplica masca hidratantă care vine cu produsul de decolorare – masați pe întreaga lungime, lăsați să acționeze conform indicațiilor, apoi clătiți bine cu apă caldă. Masca însă trebuie sărită dacă aveți în plan să vă vopsiți părul imediat după decolorare – o puteți păstra pentru următoarea dată când vă spălați părul.
Recomandări pentru rezultate optime cu decolorantul fără amoniac
Altfel, pentru a obține o decolorare reușită, se recomandă să ții cont de următoarele:
- citește cu atenție și urmează indicațiile din instrucțiunile de utilizare ale produsului;
- nu se recomandă pe părul blond foarte deschis, castaniu închis spre negru, grizonat sau alb sau pe părul colorat anterior cu Henna sau cu produse care conțin săruri metalice;
- nu se recomandă pe părul fin, sensibil sau deteriorat;
- nu se recomandă persoanelor cu vârsta sub 16 ani sau pentru decolorarea genelor sau a sprâncenelor;
- nu se recomandă decolorarea părului dacă aveți o erupție pe față sau scalpul este iritat sau cu leziuni;
- este posibil ca, în cazul părului vopsit anterior în nuanțe de roșu sau castaniu, gradul de decolorare să fie mai redus;
- nu aplica produse pentru ondularea sau îndreptarea permanentă a părului înainte și după decolorare – lasă să treacă o perioadă de minimum 30 de zile;
- repetăm această informație, fiind importantă: nu utiliza obiecte metalice atunci când aplici produsul de decolorare; folosește doar obiecte din plastic sau porțelan;
- evită contactul cu pielea sau cu ochii și, în caz de contact, clătește imediat cu apă din abundență.
Vopsirea ulterioară pentru a obține blondul dorit
Ultimul pas, după decolorare, îl reprezintă vopsirea părului. În funcție de culoarea originală a părului (naturală sau vopsită), poți avea nevoie de mai multe sesiuni de decolorare, urmată de aplicarea unui produs nuanțator (semi-permanent) sau ton pe ton (demipermanent).
Aplicarea produsului depinde de starea părului tău. Dacă treci de la o nuanță mai închisă la blond, vei avea nevoie de mai multe tratamente de decolorare în aceeași zi și este posibil ca părul tău să se simtă uscat. În acest caz, se recomandă să aștepți câteva zile (2-3 zile) înainte de a aplica produsul de colorare - timp în care poți aplica produse de hidratare (măști și tratamente de păr).
Altfel, dacă părul tău este sănătos și, mai ales, rămâi în aceeași paletă de culoare (nu te decolorezi mai mult de 2 tonuri), îți poți colora părul în aceeași zi cu decolorarea. Pentru rezultate optime și protecție adecvată a firului de păr, asigură-te că clătești bine părul după decolorare și folosește un balsam intens hidratant.
Pentru vopsire, nu rămâne decât să te asiguri că ai ales nuanța potrivită, ai cantitatea necesară pentru lungimea și densitatea părului tău și respecți instrucțiunile produsului. Ulterior, folosește produse intens hidratante și cu protecție pentru părul vopsit. Asigură-i părului tău îngrijirea corespunzătoare pentru a te bucura de un păr sănătos și o nuanță de blond care se menține în timp.
Cu decolorantul fără amoniac, vei obține blondul la care ai visat dintotdeauna cu stres și efort minime! Nu mai trebuie să mergi la salon pentru o schimbare de look – alege produsele potrivite pentru decolorarea și vopsirea părului și fă chiar tu acest pas, acasă, pentru o satisfacție dublă!