Din fericire există azi forme de acid hialuronic foarte fluid, care respectă dinamica fetei şi care nu numai că augmentează volumul într-un mod mult mai subtil, dar produc şi o hidratare locală aşa că aspectul final este natural, iar culoarea şi catifelarea buzelor sunt îmbunătăţite. ”Am avut şi pacenti care au venit cu fotografii ale unor celebrităţi sau artişti şi mă roagă să reproduc exact forma şi volumul buzelor acestora. Din păcate nu este întotdeauna posibil şi nici indicat pentru că trebuie ţinut cont şi de forma oaselor fetei, de dantura, de aceea este cel mai bine să alegeţi un medic cu experienţă care să personalizeze rezultatul”, completează dr. Daniela Taher.
Efectele secundare care pot apărea post-interventie, dar dispar la câteva ore după sunt înroşirea, vânătăile şi umflaturile. Cu toate acestea pot apărea şi efecte mai complexe şi anume deplasarea substanţei în zone adiacente sau posibile asimetrii, care necesită corectare ulterioară sau o mărire inadecvată care poate persista câteva luni sau până la dizolvarea completă a substanţei, dar şi noduli sau granuloame.”Dacă apar efecte secundare nedorite la nivel de formă, depozitele de acid hialuronic se pot dizolva cu ajutorul enzimei hialuronidaza, dar în cazul fillerelor permanente sunt necesare uneori intervenţii chirurgicale. Hialuronidaza poate să topească fillerul, doar dacă este injectată în 24-48 de ore”, explică dr. Taher.
Ce se poate întâmpla în cazul unei augmentări nereuşite
Există desigur şi reacţii de respingere, deşi acestea sunt foarte rare (una la zeci de mii de tratamente) şi apar cu precădere la pacienţii cu probleme de autoimunitate. Ceea ce însă se poate întâmpla mai des sunt reacţiile adverse care ţin în primul rând de experienţa medicului şi de calitatea acidului hialuronic.Efectele secundare care pot apărea post-interventie, dar dispar la câteva ore după sunt înroşirea, vânătăile şi umflaturile. Cu toate acestea pot apărea şi efecte mai complexe şi anume deplasarea substanţei în zone adiacente sau posibile asimetrii, care necesită corectare ulterioară sau o mărire inadecvată care poate persista câteva luni sau până la dizolvarea completă a substanţei, dar şi noduli sau granuloame.”Dacă apar efecte secundare nedorite la nivel de formă, depozitele de acid hialuronic se pot dizolva cu ajutorul enzimei hialuronidaza, dar în cazul fillerelor permanente sunt necesare uneori intervenţii chirurgicale. Hialuronidaza poate să topească fillerul, doar dacă este injectată în 24-48 de ore”, explică dr. Taher.