Frumuseţe. Ce este liftingul mamar şi cum te ajută să ai un decolteu perfect

Chirurgie estetica / 12.04.2015

Odată cu înaintarea în vârstă sau după ce au născut, multe femei îşi fac griji de aspectul din ce în ce mai flasc al sânilor lor. Deşi de cele mai multe ori sunt deranjate de mărimea acestora, ele acorda o atenţie sporită şi fermităţii sau aspectului tânăr al sânilor.

La fel ca pielea feţei, şi pielea din jurul sânilor îşi pierde din elasticitate, iar aceştia se lăsă în timp sub influenţa unor anumiţi factori.

Aspectul sânilor se modifică în timpul sarcinii şi alăptatului, aceştia crescând în dimensiuni şi întinzând astfel pielea. După alăptare, sânii încep să se dezumfle, iar pielea care era înainte fermă, acum este slăbită şi atârna. De asemenea, atât fluctuaţiile de greutate, schimbările hormonale, cât şi simplul proces de îmbătrânire cauzează lăsarea sânilor.  


„Mastopexia este singura soluţie pentru ridicarea sânilor, alte aşa-zise tratamente precum cremele sau anumite exerciţii fizice nu oferă niciun rezultat vizibil. La acest tip de operaţie apelează paciente care au sâni căzuţi, deşi au o mărime satisfăcătoare, atunci când sânii sunt lipsiţi de consistenta sau fermitate ori atunci când zona areolară este îndreptată în jos. De multe ori intervenţia de lifting mamar se realizează odată cu mărirea cu implant, pentru că sânii să fie din nou voluptoşi şi cu aspect tânăr”, explica Dr. chirurg estetician Calin Doboş.


Cum se realizează liftingul mamar

Mastopexia (liftingul mamar) este o operaţie de ridicare a sânilor lăsaţi şi se realizează prin excizia tegumentului în exces. Intervenţia poate fi efectuată prin mai multe tehnici, în funcţie de anatomia pacientei şi gradul de complexitate. Acum, cea mai bună metodă e cea cu cicatrici minime, doar verticale, renunţându-se la metoda cu incizie sub formă de ancoră. Se îndepărtează apoi excesul de tegument şi se repozitioneaza mamelonul şi areola, cât şi glanda de pe muşchiul pectoral.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro