Ce se întâmplă dacă îți faci rinoplastie
Frumuseţe · Chirurgie estetica / De Iulia Mirică, 07.06.2017

Atunci când oamenii iau în considerare o operație de rinoplastie, aceștia presupun că nasul va fi singura caracteristică facială afectată pe termen lung în urma procedurii chirurgicale. Însă iată ce spun specialiștii că se poate întâmpla dacă îți faci rinoplastie!

Ce efecte secundare poate avea o operație de rinoplastie?


Singura parte a feței la care lucrează un chirurg plastic în timpul rinoplastiei este nasul, iar acest aspect îl cunoșteai până în prezent. Cu toate acestea, un nou studiu care a fost publicat în JAMA Facial Plastic Surgery arată că, după o intervenție chirurgicală la nivelul nasului, aspectul buzei superioare se poate schimba. Un obiectiv comun al rinoplastiilor este creșterea expunerii vârfului nasului (distanța dintre vârful nasului și față). Conform studiului menționat mai sus, creșterea expunerii vârfului nasul duce adesea la o creștere semnificativă a unei secțiuni a buzei superioare.

În timpul studiului, chirurgii plasticieni din Chicago, Eric Cerrati și Stefan Dayan, au examinat fotografiile de la 20 de pacienți de dinainte și după operațiile de rinoplastie. Din eșantionul de 20 de pacienți care au participat la studiu, 18 pacienți (un procent de 90%) au prezentat o creștere a proiecției buzelor superioare, mai ales atunci când chirurgii au folosit două dintre cele mai cunoscute și frecvent folosite metode de rinoplastie.

Jeffrey Epstein, un chirurg plastic, afirmă că, deși poate părea apărea o proiecție a buzelor superioare după rinoplastie, nu este o situație pe care să o întâlnească adesea în meseria sa. Acesta a declarat pentru publicația Allure modul în care această problemă are loc și a afirmat că acesta este, de obicei, un efect nedorit al procedurii de rinoplastie. Se pare că acest efect apare atunci când sunt realizate manevre specifice, care fie cresc sau scad expunerea vârfului nasului, ducând la apariția unei scurtări sau prelungiri a buzei superioare. În esență, atunci când vârful nasului este micșorat sau își pierde proiecția naturală, buza cade puțin, spre deosebire de momentul în care vârful nasului este mărit, rezultând în ridicarea buzei superioare.

Există totuși o situație în care pacientul să își dorească și această schimbare. Câteodată, pacientul își dorește ca buza superioară să devină mai vizibilă și există posibilitatea ca acesta să discute cu chirurgul său despre acest aspect în prealabil. În acest caz, efectul poate fi intenționat și, prin urmare, favorabil.

Deși aceste constatări nu te vor descuraja să explorezi posibilitatea unei proceduri de rinoplastie, acestea trebuie luate în calcul, deoarece nu doar nasul se poate modifica în urma acestei operații.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro