Pleoapele căzute, o reală problemă de sănătate


Căderea pleoapelor apare ca urmare unui exces de piele şi/sau a scăderii tonusului musculaturii care controlează mişcările pleoapelor. Ochii devin iritaţi şi uscaţi dacă pleoapele inferioare se răsfrâng în afară şi nu-şi mai pot exercita funcţia protectoare, iar dacă răsfrângerea pleoapei se realizează spre interior, genele vor produce iritaţii şi chiar răni ale conjunctivei.

Căderea pleoapei superioare spre gene, numită şi dermato-chalasis, împiedică machierea ochilor şi uneori poate împiedică vederea în sus.



Cum corectăm pleoapele superioare?


„Pentru a corecta căderea pleoapei superioare, se îndepărtează pielea în exces şi, la nevoie, se îndepărtează şi din grăsimea herniată, sau chiar o fâşie din muşchiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsă în şanţul de deasupra ochiului, astfel încât nu va fi vizibilă. Intervenţia se face, de obicei, în anestezie locală şi durează 20-30 de minute”, conform dr. Călin Doboş.

Cum corectăm pleoapele inferioare?


“Dacă e vorba de o persoană tânără, cu pungi sub ochi, se face doar o intervenţie de îndepărtare a acestui exces de grăsime. În anestezie locală, se face o incizie pe partea internă a pleoapei (transconjunctivala) şi se ajunge exact la pungile de grăsime. Se îndepărtează excesul şi se încheie operaţia”, a explicat dr. Doboş.


“Dacă este vorba de exces de grăsime şi de piele, e nevoie de o intervenţie mai amplă (transcutanată), în care se face o incizie sub gene, prelungită 1 cm la colţul ochiului. Apoi se ridică muşchiul pleoapei şi se ajunge la grăsime. Se îndepărtează sau se rearanjează grăsimea, se suturează muşchiul - eventual într-o nouă poziţie, se îndepărtează pielea în exces şi se suturează. Această intervenţie e mai de anvergură, aşa că poate necesita anestezie generală, şi durează cam 60 de minute”, precizează dr. Doboş.

Cu cinci până la 10 ani mai tânăra, într-o singură zi


Se pot face în aceeaşi zi intervenţii combinate: atât la peoapele de sus cât şi jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectări de substanţe, în funcţie de dorinţele pacientului. Durerile intervenţiilor sunt minime sau absente şi cedează la calmante obişnuite. Rezultatele operaţiei le veţi vedea în câteva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil în câteva săptămâni. Costul unei intervenţii de blefaroplastie variază între 600 şi 1000 de euro.
  • Mara, marţi, 16.09.2014 16:34
    Impreskin

    Eu am vazut ceva suplimente Impreskin care cica ar ajuta la indepartarea ridurilor. A incercat careva?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro