Pentru mărirea buzelor se pot folosi materiale resorbabile sau definitive, în funcţie de rezultatele pe care le doreşti. Procedura este de obicei aceeaşi, materialul injectat fiind cel care diferă. Iată câteva metode de mărire a buzelor, efectele lor, avantajele, dar şi dezavantajele:
Pentru mărirea buzelor se pot folosi materiale resorbabile sau definitive, în funcţie de rezultatele pe care le doreşti. Procedura este de obicei aceeaşi, materialul injectat fiind cel care diferă. Iată câteva metode de mărire a buzelor, efectele lor, avantajele, dar şi dezavantajele:
Procedura injectării materialelor temporare
Şedinţa de mărire a buzelor durează până la 15 minute utilizându-se întotdeauna anestezie, fie gel anestezic (tip EMLA), fie anestezie injectabilă (ca la stomatolog). Tratamentul nu este dureros, apărând doar un discomfort minim cauzat de înţepătura acului.
Nu necesită internare, perioada de recuperare după fiecare şedinţă poate fi de pănă la 24 ore, în funcţie de modul în care reacţionează fiecare organism şi de cantitatea de material folosită.
Te poţi întoarce la activitatea zilnică imediat după tratament, dacă nu te deranjează faptul că buzele tale sunt puţin umflate şi edematiate.
Se recomandă evitarea consumării mâncărurilor şi a băuturilor fierbinţi şi a expresiilor accentuate (râs cu gura deschisă, vorbit mult, căscat puternic, sărutatul) până a doua zi.
De asemenea, se recomandă întreruperea tratamentului cu anticoagulante, antiinflamatorii sau vitamina C cu 2 săptămâni înainte de injectare.
Materialele resorbabile folosite sunt:
1. colagenul,
2. acidul hialuronic,
3. grăsimea proprie.
Avantajele remodelării buzelor cu materiale resorbabile:
- Oferă terapeutului o libertate mai mare de modelare şi mărire
- Este tratamentul optim dacă se doreşte mărirea volumului
- Hidratează puternic pielea
- Îmbunătăţeşte elasticitatea zonei tratate
Dezavantaje:
- Nu se cunosc contraindicaţii
- Singurul dezavantaj constă în durata limitată a rezultatelor, de până la 12 luni
- Costuri ceva mai ridicate in comparatie cu alte proceduri
Acidul hialuronic este prezent in majoritatea organismelor umane asigurând volum pielii. Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat adulţilor de toate vârstele. Nu se obţine din regnul animal, deci nu există pericolul transmiterii unor boli sau reacţii alergice.
Durată procedură: 15 minute
Durată rezultate: 5-6 luni
Preţ procedură: aproximativ 300 euro pentru 1 ml Teosyal Kiss.
Preţ întreţinere: 270 euro pentru 1 ml Teosyal Kiss
Colagenul nu se mai foloseşte astăzi întrucât se resoarbe mai rapid decât acidul hialuronic şi poate da reacţii alergice, fiind un produs de origine animală.
Procedura injectării materialelor definitive
Material definitiv este siliconul. Siliconul injectabil este folosit ca material de stimulare şi nu de umplere. Ceea ce înseamnă că stimulează formarea de colagen în jurul fiecărei micropicături, astfel încât se produce o creştere lentă în volum.
Avantaje:
- Rezolvă problema duratei în timp a rezultatelor
- Este o procedură mai puţin costisitoare
- Este o procedură mai puţin traumatică, lasă urme minime cu recuperare rapidă
Dezavantaje:
- necesită cel puţin 6 şedinţe cu pauză de 4 - 6 săptămâni între ele (siliconul este un material de stimulare, nu de umplere, care stimulează formarea de colagen în jurul fiecarei micropicături, într-un interval de timp)
- Nu se recomandă un tratament definitiv dacă pacienta doreşte o schimbare radicală, buze cu aspect artificial
- Pot apărea: granuloame (noduli inflamatori subcutanaţi) ce pot migra, inflamaţii cu tumefacţie locală acompaniată sau nu de eritem. Este o reacţie extrem de rară, ce poate să apară şi la cateva luni sau ani după tratament.
Durată procedură: 30 minute
Durată rezultate: permanente