8 obiceiuri care te scapa de matreata
Problema matretii este una deosebit de inestetica, denumita stiintific si pitriazis capitis. Desi nu este considerata chiar o problema de santate
Problema matretii este una deosebit de inestetica, denumita stiintific si pitriazis capitis. Desi nu este considerata chiar o problema de santate, pitriazisul este cea mai frecventa afectiune capilara, fiind intalnita atat la femei cat si la barbati.
Cauza acestei afectiuni a pielii capului este nesigura, dar se stie ca ea poate aparea in urma folosirii unor produse necompatibile, a stresului, a unei dereg lari hormonale sau a carentei de vitamina B sau a unui acid gras esential. De asemenea, aparitia matretii se poate intensifica in urmatoarele cazuri:
folosirea unui sampon prea puternic
regim alimentar neadecvat
tulburari ale circualtiei sangelui la nivelul pielii capului
pubertate, sarcina sau menopauza
o igiena generala neadecvata
folosirea excesiva a fixativului, spumei si gelului de par
aplicarea nepotrivita a vopselei de par
folosirea unei caciuli sau palarii foarte stramte
Prin urmarea unui tratament adecvat, matreata poate fi diminuata sau chiar eliminata.
1. Poti scapa de matreata daca folosesti in mod regulat un sampon cu o formula speciala pentru aceasta afectiune. Pe langa sampon poti apela si la alte produse impotriva matretii cu efect durabil. Pentru a obtine rezultate optime alege produse pe baza de acid salicilic, catran si sulfura de seleniu.
2. Spala-ti parul cu apa calduta si nu cu apa fierbinte pentru a diminua agresiunea suferita de pielea capului. Poti chiar sa te clatesti cu apa rece pentru a incetini activitatea glandelor sebacee.
3. Foloseste uscatorul de par cat mai rar cu putinta si mentine-l la o distanta potrivita de par. Regelaza-i temperatura s cazuta sau alterneaza curentii de aer cald cu cei de aer rece.
4. Daca vrei sa iti schimbi culoarea parului, alege colorantii blanzi, ca cei ton pe ton. Limiteaza cat poti de mult decap ajul si permanentul care iti agreseaza pielea capului.
5. Maseaza-ti pielea capului 2-3 minute in timp ce aplici samponul, dar nu freca prea tare pentru a nu o irita.
6. Foloseste cat poti de rar casca de baie, palaria, caciula si orice alt obiect care iti lipeste parul de pielea capului si nu ii mai perimt acesteia sa respire.
7. Spala-ti si curata-ti toate accesoriile pentru par (perii, clame, piaptan, elastice, bentite) pentru a indeparta orice urma de sebum.
8. Mananca zilnic cel putin o leguma verde fiarta pentru a diminua aciditatea alimentatiei tale. Nu face abuz de cafea, du lciuri, lactate, carne rosie si preparate din carne.