Pentru că două doamne care par a fi fani Pruteanu (RIP) si uşor naţionaliste pe deasupra (sentiment care la mine a încetat să se manifeste când Steaua a jucat ultima finală de Cupa Campionilor) m-au apostrofat la postarea precedentă, m-am gândit să n-o mai lălai, macar preţ de-o postare, în minestrone şi alte zarzavaturi internaţionale şi să trec pe chestii neaoşe. Mai exact MBS. Aşa că pentru doamnele! din Lazio, respectiv Cluj, dar şi pentru toţi care-au fost vreodată studenţi în Regie, să fie MBS.
Cred că orice student care a stat în cămin sau care a ajuns măcar vreodată prin celebrele cârciumi din Regie ştie ce-i acela un MBS. Eu la prima categorie nu mă pot încadra – asta numai dacă dacă nopţile de chefuri se pot numi stat în cămin - însă pre-sesiunea se împăca uneori tare bine cu locantele despre care vă vorbeam :).
So, după ani şi ani, am revenit într-una dintre acele cârciumi, cu o altă gaşcă, însă am constatat că MBS a rămas o piesă de rezistenţă în meniu. Da, mămăligă cu brânză şi smântână, mâncare-cult a studentului, pe lângă şmirghel sau macaroane cu brânză. Şi aşa m-a lovit o poftă…
Numai că MBS-ul pe care l-am executat eu acasă a avut mai mult decât mămăligă, brânză de oaie de la sibieni şi smântână tot de la ei. De ce să te opreşti la trei lucruri când sacul e îmbelşugat? :).
Aşa că în combinaţie au apărut şi nişte cârnăciori de bere, micuţi şi drăguţi, perpeliţi în tigaie, şi un ou ochi. Şi ca să nu mor de la atâtea proteine, am ronţăit cu poftă şi nişte ceapă verde.
Banuiesc că arterele nu mă mai ţin ca-n facultate, dar tare a bun a fost MBS-ul cu “aromă” de studenţie. :) Mă întreb ce se mai mănâncă azi în căminele din Regie…
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!