Supă groasă de conopidă, cu lapte și cașcaval
Farfuridi / De Farfuridi, 21.11.2014

chowder conopida2Pe mine mă știți: urăsc să risipesc mâncarea. Așa că iar am găsit în frigider câteva lucruri pe care le-am transformat rapid (și eu mă mir cât de rapid), într-o mâncare perfectă pentru vremea asta. Chowder: o supă fierbinte, sățioasă, densă.

Cum vă spuneam, am găsit în frigider niște legume care nu mai erau tocmai ca luate din grădină, dar nu erau nici stricate. Mai exact, o căpățână mică de conopidă (cam 300 de grame) și niște ardei gras. Tot pe-acolo era rătăcită și o bucată de cașcaval.

Așa că am improvizat: chowder, o supă groasă, care se face de cele mai multe ori cu fructe de mare, dar eu am ales o variantă doar cu legume. Am tocat două cepe, doi ardei și le-am pus la călit în ulei de măsline, 2-3 minute. Apoi am pus și buchețelele de conopidă și am adăugat un litru de apă. Conopida fierbe foarte repede, așa că nu a avut nevoie decât de 10 minute.

Între timp, am dizolvat o lingură de făină (sau de amidon, e mai fin), în 250 de ml de lapte gras + 100 de ml de smântână lichidă. Le-am pus în supă, am condimentat cu sare și piper alb și le-am mai lăsat să fiarbă 5 minute.

Practic, totul nu a durat decât vreo 20 de minute (incluzând curățarea și tocatul legumelor), așa că vă va lua cam tot atâta timp cât vă ia să faceți o friptură la grătar :).

La final, în supa fierbinte, puneți cașcaval ras și pâine prăjită (sau tartine cu brânză gratinată) și pătrunjel proaspăt.

Conopida poate fi înlocuită, bineînțeles, cu alte legume: porumb dulce, broccoli, dovlecei, ciuperci, linte galbenă (dar aceasta fierbe greu), mazăre. Puteți opta și pentru o variantă cu piept de pui sau de curcan.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro