Supă cremă de conopidă și dovlecel, cu biscuit sărat din secară
Farfuridi / De Farfuridi, 26.09.2014

Pentru că în curând voi duce grav lipsa legumelor adevărate, cu gust de toamnă și soare auriu, profit acum cât pot de ele. În combinații simple, cu puține ingrediente. E sezonul murăturilor și al conopidei, dar încă găsiți ardei grași, roșii și ultimii dovlecei tineri și crocanți.

Doar de două dintre ele mă voi folosi azi, pentru o supă-cremă: conopidă și dovlecei. Conopida proaspătă și albă (1 kilogram) o rupeți în buchețele. Dovleceii (500-700 de grame) îi tăiați cuburi sau felii. Le puneți în tava cuptorului, pe o hârtie de copt. Aruncați printre ele și câțiva căței întregi de usturoi, apoi stropiți totul din belșug cu ulei de măsline extravirgin, sare grunjoasă de mare și piper negru proaspăt măcinat.

Puneți tava în cuptor la foc mediu (180-190 de grade) timp de jumătate de oră. Când legumele s-au rumenit și și-au lăasat sucurile, le scoateți, le puneți într-o oală și adăugați doi litri de apă clocotită. Fierbeți totul încă 15 minute, apoi pasați supa într-un blender sau cu un blender vertical. La final puteți adăuga pentru gust o bucățică de unt sau o ceașcă de lapte (100 de ml). De multe ori, la supele cremă, adaug smântână. Puteți face asta, dar s-ar pierde din gustul legumelor, acum. Eu am folosit doar puțin unt la final.

Am mâncat supa asta cremoasă și fină cu biscuiți sărați din secară, dar și cu frunze de coriandru proaspăt. V-am mai povestit despre coriandru, eu l-aș mânca cu orice, dar voi puteți să-l evitați, dacă nu vă place. Sau puteți folosi pătrunjel verde, deși nu au nicio legătură unul cu celălalt, dar și pătrunjelul e o planta aromatică potrivită acestei supe.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

  • Farfuridi, vineri, 03.10.2014 12:04

    Stiti cum e cand scapi prea multa sare in mancare. Se mai intampla si-n scris scapari din acestea :). Multumesc ca mi-ati atras atentia si ca ma cititi.

  • sofia, luni, 29.09.2014 05:47

    Felicitări pentru toate rețetele și realizările culinare.Dar, vă rog , aveți grijă și la limba română, nu numai la papilele gustative, nu o spun cu răutate.Se spune BISCUIT, nu biscuitE.Aveți rețete foarte bune.Succes!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro