Peste câteva ore începe weekendul, iar pentru unii poate chiar concediul. Și, în niciunul din cazuri, nu cred că aveți prea mult timp sau chef să gătiți. Mai ales pe căldura asta. Iar în cazul în care nu vă înfruptați cu vreo delicatesă pe vreun țărm de mare și vreți ceva gustos, colorat, delicios și rapid de preparat, follow my steps.
Salata pe care v-o propun nu vă ia mai mult de cinci minute, dar efectul e nemăsurabil în ceea ce privește satisfacția. E o combinație foarte fresh de legume. În mod obișnuit, aș fi adăugat piept de pui sau de curcan, fiert sau la grătar, dar în vara aceasta am simțit mai puțin ca niciodată nevoie de carne.
Aveți nevoie de legume, pe care le puteți pune fie în straturi, într-un castron transparent, din sticlă, pentru un efect garantat dacă aveți musafiri, fie într-o farfurie.
Combinația mea a fost următoarea: roșii galbene și roșii din soiul inimă de bou, preferatele mele, măsline kalamata (sau măsline negre), boabe de porumb, ceapă (multă ceapă, îi dă un gust extraordinar, dar eu am pus-o abia după ce am făcut poza :)) și avocado. Cum avocado e un fruct care se oxidează aproape instantatneu, vă sfătuiesc să-i puneți puțin suc de lămâie imediat după ce-l tăiați și-l curățati de coaja.
Salata asta foarte fresh este perfectă asezonată doar cu sare, puțin ulei de măsline extravirgin și puțin suc de lămâie. Dar dacă vreți ceva mai consistent, puteți adăuga maioneză sau un dressing de iaurt.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.