Salată caldă cu fasole verde și piept de rață afumat
Farfuridi / De Farfuridi, 29.11.2013

Dacă nu sunteți genul care să petreacă ore bune în bucătărie (ca mine) și preferați să petreceți ore bune la shopping, poate să fie frigul cât de mare că nu veți fi tentați să-l „îmblânziți“ cu o mâncare suculentă, gătită ore întregi la foc mic. Dar cu siguranță vă va tenta o salată caldă, cu legume și vinegretă, pe care o puteți prepara în mai puțin de 15 de minute. Rezultatul e garantat de Nicolai Tand.

L-am cunoscut de curând pe Nicolai Tand. E un tip tare fain, un maramureșean care a rămas neschimbat și neafectat de superficialitatea showbizului nostru. Poate și pentru că el are mai mult treabă cu mâncarea și restaurantele decât cu showbizul. Iar la restaurantul lui are inclusă în meniul de toamnă-iarnă această salată caldă, care poate fi un antreu extraordinar, dar chiar și o masă în sine. Nicolai mi-a împărtășit rețeta asta și este incredibil de gustoasă și ușor de făcut: salată caldă de fasole verde cu piept de rață afumat.

Evident, aveți nevoie de fasole verde. Cum nu mai găsiți nicăieri, din păcate (deși cred că era prin piețe până pe la începutul acestei luni), folosiți fasole congelată (niciodată din conservă la această salată). O fierbeți în apă cu sare cam 5 minute, fasolea trebuie să rămână crocantă, al dente, nicidecum moale.

Între timp faceți o vinegretă din ulei de măsline extravirgin, oțet balsamic de foarte bună calitate, sare, piper și o jumătate de ceapă roșie sau de șalotă tocată foarte fin.

Pe farfuria în care veți servi salata puneți felii subțiri de piep de rață afumat (îl găsiți în mai multe supermarketuri), fasolea bine scursă (atenție, trebuie să fie caldă), apoi vinegreta. E o mâncare de sezon, delicioasă, ușoară, ușor de preparat. Satisfacție garantată. De Nicolai :).

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro