O salată pentru zilele lungi și pentru zilele de post
Farfuridi / De Farfuridi, 07.12.2012

Viața e grea, dar trece, spuneau Paraziții într-o piesă. Și dacă e grea, măcar s-o facem să treacă mai ușor, aș zice eu :). Fie că e vorba de post, fie că, vorba aia, ai avut o zi lungă cât o zi de post, nu e prea simplu să mai pregătești o cină care să se potrivească în fiecare dintre cele două situații de mai sus.

Decât... dacă vrei să faci tu lucrurile ușoare. Așa că o simplă salată – simplă, dar bine-gândită – îți poate salva seara, forțele și moralul. Totul e să faci din timp aprovizionarea, nu c-ar fi cine știe ce aprovizionare, dar gândesc că nu tot românul are la orice oră din zi și din noapte un avocado în frigider.

E salată, deci aveți nevoie de frunze. Multe și felurite. Eu am folosit salată normală și lollo rosso, salată roșie creață. Merge și ruccola în combinație sau spanac proaspăt. Apoi avocado, proaspăt, bine copt, cremos. Apoi felii de praz – atât de dulce, cu o aromă pregnantă, dar fină, în acest anotimp. Apoi somon afumat, da, sunt destule dezlegări la pește în acest post, doar trebuie să aflați în ce zile :). Iar minunea care va uni toate ingredientele e o vinegretă mai consistentă, aproape ca un sos.

Amestecați două lingurițe de muștar de Dijon (chiar e nevoie de un muștar de calitate), cu ulei de masline, oțet di cidru, o linguriță de miere de albine, sare și piper. Cum spuneam, amestecați până capătă consitența unui sos și-l turnați peste salată.E doar o altă dovadă că e nevoie de atât de puțin pentru a face un lucru atât de „mare“.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro