Am intrat în zodia salatei și vă trag și pe voi cu forța după mine. Iar dacă sunt niște carnivori (așa, ca mine, deși pare că eu una m-am retras din clubul ăsta) care simt nevoia să mă înjure, vă spun că tot ce vă povestesc de vreo două săptămâni încoace merge perfect cu un antricot de vită în sânge sau cu un pui rumenit în ceaun.
Dar vă promit, azi închei (cel puțin pentru o perioadă) seria salatelor. Cea de azi este chiar banală dacă n-ar avea un ingredient (sau două) despre care nici prin cap nu v-ar trece că ar fi potrivit într-o salată: fulgii de porumb.
Aveți nevoie de o salată verde, obișnuită, dar puteți folosi și salată creață sau salată creață roșie (care e un pic amăruie) sau o combinație între cele două. În salată mai puneți roșii, castravete, ceapă verde, brânză feta și măsline. O condimentați cu ulei de măsline din belșug, sare, piper negru proaspăt râșnit, oregano uscat, iar la final adăugați fulgii de porumb. Bineînțeles, din aceia simpli, neîndulciți. Vă spuneam mai sus un ingredient-surpriză sau două, pentru că în salata asta merg foarte bine și niște semințe de in și de dovleac. Oricum, vă asigur că dacă vă linitați la fulgii de porumb va fi sănătos și gustos, dacă adăugați și semințele de in, va fi supersănătos și supergustos.
Fulgii vor da consistență salatei încât nici nu veți mai avea nevoie de pâine și vor contrasta cu legumele sau se vor scălda în sosul de ulei de măsline.
Iar dacă aveți vreo altă idee năstrușnică și vă vine în minte vreun alt ingredient care la prima strigare ar face pe oricine să ridice din sprâncene, nu ezitați nicio secundă. Bucătăria pentru asta e făcută, să te “joci”, să inovezi, as I always say.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!