Cred că oricine citește această postare a mâncat măcar o dată dată de ton. De fapt, cred că unii au mâncat de atâtea ori încât nici nu mai vor să audă de ea. Pe la orice restaurant cu specific neromânesc te-ai duce (de fapt, chiar și la alea), găsești în meniu salata de ton. De cele mai multe ori preparată la fel: câteva frunze de salată verde, peste care-au fost aruncate câteva boabe de porumb, două felii de roșie și niște așchii de ton.
Și asta se întâmplă când ai atâtea alte variante îmbietoare, care ar transforma o salată banală în ceva mult mai apetisant decât felul clasic pe care îl știm cu toții. Bine, tre’ să ai și puțină imaginație.
O variantă care-mi place mie foarte mult, e salata de ton cu fasole boabe, dar nu despre asta o să vă povestesc azi. Ci despre un cu un iz asiatic. Am fost ușor sceptică la început, dar cred că o bună bucată de vreme de-acum înainte așa voi prepara tonul.
Pentru salată de ton eu zic să alegeți un pește de bună calitate, chiar dacă e mai scump. În nici un caz fulgii de ton, care sunt un fel de pastă de ton mărunțit și oase. V-aș sfătui să alegeți ton în suc propriu sau în apă, nu în ulei.
Îl găsiți în toate hipermarketurile la raioanele cu produse exotice și e chiar accesibil ca preț. Însă esențial e ca laptele de cocos să fie în stare solidă, ca să poată „lega“ ingredientele. Puneți pe o farfurie câteva frunze de salată verde, apoi salata de ton și ornați cu roșii, felii de avocado și ardei verde iute. E foarte bun și cu felii de ou fiert.
E o salată fresh, ușoară dar sățioasă, perfectă la cină și chiar într-o dietă.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!