Vă spuneam că în perioada asta încerc să profit cât mai mult de toate ierburile și legumele crocante și proaspete de primăvară. Dacă aș putea, le-aș „înmagazina“ ca hamsterii, dar sunt doar un simplu om :). Așa că profit acum de roșu, și verde și vă sfătuiesc să faceți asta cât mai aveți timp, adică încă vreo săptămână, cât mai găsiți prin piețe leurdă fragedă și spanac proaspăt.
Salata asta e inspirată de diva bucătăriei britanice, Nigella Lawson, dar am ținut neapărat să-mi pun și eu amprenta și am adăugat leurdă în combinația de spanac și salsa de roșii.
Aveți nevoie de două legături de leurdă, pe care o spălați foarte bine, îi curățați codițele și o rupeți cu mâna în bucăți mari. Același lucru faceți și cu spanacul, dar vă sfătuiesc să alegeți fruzele tinere și micuțe din mijlocul plantei. Aveți nevoie cam de două mâni bune de spanac. Pentru salsa am luat vreo 10-12 roșii cherry bine coapte, pe care le-am tocat cubulețe. Peste ele am pus doi-trei căței de usturoi pisați, ulei de masline, suc de lămâie, sare și piper negru proaspăt măcinat. Dacă vi se pare un pic prea acrișoară, puneți un praf de zahăr care va contrabalansa aciditatea roșiilor și a lămâii. V-am mai spus, e foarte important să gustați mâncarea.
Turnați apoi salsa peste frunzele de spanac și leurdă și amestecați ușor. În mod normal, nu mai aveți nevoie de nimic în afară de o furculiță. Poate de o felie de pâine prăjită. Dar jumătatea mea mai bună era înfometată, așa că i-am făcut un piept de pui rotisat.
Salata e ideală lângă o friptură fără sos, o friptură la grătar, de pui sau de miel.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!