Recent auzeam pe cineva spunând că dovleacul și broccoli sunt unele dintre cele mai neapetisante alimente și că nu le-ar mânca nici dacă ar muri de foame. Ce viață tristă trebuie să aibă :). Și pentru că despre dovleac v-am povestit în nenumărate preparate dulci sau sărate, azi o să fac pledoarie pentru broccoli.
Știu, mulți nu-l suportă. Însă le-aș propune un test cu broccoli negătit. Cu siguranță țineți minte cum, în copilărie, când mamele sau bunicile voastre găteau varză, vă dădeau cotoarele presărate cu sare, ca să le ronțăiți.
Ei, tot așa e și broccoli crud. Și e perfect în buchețele micuțe, în salate. În plus, negătit, în stare naturală, este un extraordinar regenerator pentru ficat.
Și, ca să împăcăm și capra, și varza (pardon, broccoli :)), o să vă propun o salată cu legume crocante, dar și cu proteine.
Aveți nevoie de salată verde, tânără și crocantă, ruccola, frunze tinere de spanac și buchețele de broccoli crud. Apoi de nuci, brânză feta și ou fiert. Puteți adăuga semințe de in și de dovleac. Faceți o vinegretă din ulei de măsline, sare, piper și oțet balsamic.
În opinia mea, salata are destulă consistență încât să nu mai fie nevoie de pâine, dar nu vă oprește nimeni să mâncați o felie de pâine sănătoasă, făcută în casă sau dintr-o pâine cu multe semințe.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.