E o zi tare mohorâtă, întunecată și ploioasă. Cel puțin în București. Dar eu am un remediu pentru zile ca aceasta: culori. Și chiar dacă ploaia pare că aduce mai degrabă toamna decât vara, e plină piața de culori pe care le puteți avea imediat la voi în farfurie. Așa că hai să facem cea mai „veselă“ salată din lume. Și n-o să vă vină să credeți cum doar trei ingrediente vă vor face ziua mai bună.
Pentru această salată fresh și crocantă de vară aveți nevoie de două mere (un soi mai acrișor), patru-cinci morcovi tineri, una-două sfecle tinere, cu tot cu frunze. Da, de mult îmi doresc să testez și eu frunzele de sfeclă, iar grație acestei salate, inspirată de Cookatar, am avut ocazia.
Pe toate le găsiți în piețe, înclusiv morcovii noi și sfecla asta tânără, pe care țăranii chiar așa o vând, cu tot cu frunze.
Sfecla o puteți folosi crudă, dar eu am preferat s-o înmoi puțin în cuptor, unde am copt-o cam jumătate de oră. Toate ingredientele se toacă în felii mai mari sau mai mici (am folosit merele cu tot cu coajă), la fel faceți și cu frunzele de sfeclă (fără tulpini, doar frunzele).
Apoi am făcut un dressing din 2 lingurițe de muștar cu boabe, 2 linguri de oțet balsamic, 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin, jumătate de linguriță de zahăr, sare, piper, fulgi de ardei iute uscat.
Este o salată crocantă, e aromată, iar mai proaspătă de atât nu cred că se poate.
Și nu uitaţi: mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!