Ave Caesar. Salata Caesar
Farfuridi / De Farfuridi, 17.05.2013

Nu, nu vă scriu această postare pentru că Cezar a reușit să de califice în finala Eurovision. Îmi răsfoiam eu nostalgică blogul de pe Eva.ro și am descoperit (sau mai bine zis n-am descoperit nimic) că nu v-am povestit niciodată despre salata Caesar. De ce-aș face și eu asta, când orice catering, restaurant, blog culinar sau nu are o ofertă/rețetă de salată Caesar?

Pentru că am varianta mea care poate face față cu succes multor tentative vândute drept salată Caesar.

O salată Caesar are nevoie de ingrediente puține, dar foarte bune și în primul rând proaspete. Baza este salata verde, iar acum o găsiți absolut peste tot. Dar ca să aveți o salată Caesar desăvârșită, vă sfătuiesc să folosiți numai „inima“ salatei verzi, frunzele acelea mici și crocante.

Apoi aveți nevoie de piept de pui dezosat, făcut pe grătar, condimentat doar cu sare și piper. Lăsați-l să fie mai suculent. Nu-l ardeți, nu-l uitați pe grătar.

Vedeta salatei Caesar e sosul. E cel mai important lucru, zic. Eu îl fac întotdeauna manual: într-un mojar, pisez un cățel de usturoi și adaug unul-două fileuri de anșoa. Pun o linguriță de muștar, apoi câteva linguri de ulei de măsline și amestec până se leagă sosul. Adaug apoi câteva linguri de smântână lichidă, dulce (15% grăsime) și parmezan ras. Parmezanul ar trebui răzuit pe loc, nu cumpărați substitutul acela gata răzuit din plicuri, e de o calitate cel puțin îndoielnică. Sosul se condimentează cu puțină sare și piper negru proaspăt măcinat.

Al patrulea și ultimul ingredient al salatei sunt crutoanele. Mie îmi plac mai mari și de obicei le fac din baghetă. Tai felii subțiri de pâine, le stropesc cu puțin ulei de măsline și le pun într-o tavă la cuptor până se rumenesc.

That’s a Caesar salad :).

Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro