Anul acesta, iarna e ca vara, iar zicala unui personaj (personalitate) controversat devine realitate, pare-se. Așa că înainte de 1 Decembrie, cu doar câteva zile, nu mănânc porc proaspăt (sacrificat), ci urzici.
Asta a fost un fel de introducere și un îndemn să mergeți în piețe unde veți găsi trufandale nebănuite în prag de iarnă: urzici, spanac, ștevie.
Dar să revenim la ultimele zile ale toamnei acesteia, pentru un preparat savuros în care dovleacul e vedeta: paste cu sos cremos de dolveac și smântână.
Dovleacul (adică my latest obsession) e extraordinar și în preparate sărate, după cum v-am mai spus. Așa că pastele nu puteau face excepție. Un sos cremos de dovleac și smântână îmbracă cald pastele farfale înainte de „ploaia“ de parmezan. Și e de bine :).
Pentru două porții aveți nevoie de 300 de grame de dovleac tăiat cuburi, pe care îl fierbeți în apă cu sare. Îl scurgeți și îl mixați apoi în blender până devine un piure fin. Între timp, fierbeți pastele (farfale sau alte paste scurte). Topiți puțin unt într-o tigaie (sau 2-3 linguri de ulei de măsline) și sotați timp de un minut 3-4 fire de ceapă verde tocată și un cățel de usturoi tocat fin. Puneți apoi piureul de dovleac și 150 de grame de smântână. Asezonați cu sare și piper alb și lăsați încă un minut pe foc. Adăugați pastele fierte al dente și le lăsați în sos încă un minut, timp în care se vor mai înmuia puțin și vor extrage toate aromele. Pudrați cu parmezan ras și ornați cu codițe de ceapă verde tocate.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.