Surpriza din clătitele americane
Farfuridi / De Farfuridi, 10.01.2014

Știu că v-am mai povestit despre pancakes, dar ce să fac, trebuie să-mi hrănesc dependențele periodic. De obicei, ele sunt foarte bune cum le-a inventat americanu’ – adică simple sau scăldate-n sirop de arțar. Dar stați să ajungeți la cele umplute.

Mă rog, umplute e un fel de-a spune. Cu multe chestii gustoase încorporate în aluat. Cum ar fi piureul de banane. Sau fulgii de ciocolată. Sau afinele.  Sau, de ce nu, bacon și brânză.  Orice variantă, dulce sau sărată, vă va face orice dimineață cât de rea un pic mai bună.

Eu vă spun compoziția de bază (și varianta mea), pe care o puteți completa după pohta ce-o pohtiți. Amestecați într-un bol două gălbenușuri, 2 linguri de zahăr (alb sau brun), 100 de ml de iaurt/lapte bătut, 50 de ml de apa minerală cu bule, 100 de grame de făină albă și 100 de grame de făină integrală/făină de năut/făină de orez/făină de hrișcă. Cam ce-aveți prin cămară. Plus un plic de praf de copt și-un praf de sare. Le mixați bine, până obțineți un aluat destul de gros, în care încorporați două banane mici, foarte bine coapte, pasate și bucățele de ciocolată. Apoi încorporați și cele două albușuri bătute spumă. dacă faceți varianta sărată, renunțați la zahăr (sau puneți doar o linguriță).

Turnați mici clătite într-o tigaie nonaderentă, bine încinsă, în care ați pus și puțin ulei vegetal. Le puneți una peste alta, iar între ele, imediat ce le luați din tigaie, câte o feliuță subțire de unt. Ca topping, aveți iar opțiuni nenumărate, de la sirop de arțar și miere, la dulceață (de vișine am pus eu), sos de ciocolată, iaurt sau smântână (în cazul clătitelor sărate).

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro