Pancakes cu urzici și smântână: primăvara începe bine
Farfuridi / De Farfuridi, 28.03.2014

Unul dintre coșmarurile culinare ale copilăriei mele au fost urzicile. Primăvară de primăvară, ai mei mă obligau să beau apa în care fierbeau urzicile (dezgustătoare pentru un copil),pe principiul  „are fier, mamă!“ și să mănânc ceea ce lor li se părea un deliciu: mâncarea de urzici cu mămăligă și ou ochi. Ani în șir am îndurat și nu credeam c-o să mai pot măcar vedea vreodată această plantă fără să am sechele. După cum începe postarea nu v-ați aștepta la un final fericit, nu-i așa? :)

Ei bine, nu știu cum și când anume s-a întâmplat (cred că le-am mai dat și mi-am mai dat o șansă), dar de câțiva ani sunt dependentă de urzici. Nu doar primăvara, îmi plac atât de mult încât le congelez și mă mai delectez cu ele încă vreo câteva luni, după ce li se duce sezonul.

Așadar, urzici să fie în perioada asta, că idei am eu destule. Pe lângă mâncarea clasică de urzici, cremoasă și fină, acum am tot felul de alte idei: chiftele cu cartofi, spanac și urzici, plăcintă cu urzici, clătite umplute cu piure de urzici și cașcaval sau pancakes cu urzici. Pentru pancakes puteți folosi una dintre rețetele pe care vi le-am spus de-a lungul timpul: pancakes cu iaurt sau pancakes cu urdă. Odată ce v-ați hotărât, adăugați în compoziție urzici fierte câteva minute în apă cu sare (maximum 5 minute, ca să-și păstreze verdele acela minunat), răcite și tocate grosier.

Nu vă rămâne decât să prăjiți mici pancakes, iar pe măsură ce le scoateți din tigaie, le așezați una peste alta și puneți între ele câte o felie subțire de unt. Pentru un preparat și mai savuros, atunci când le mâncați puneți peste o lingură de smântână fermentată. Poate să fie un mic dejun consistent, un antreu sau chiar o cină ușoară.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro